Közélet

Operatív törzs: életbe léptek a rendőri intézkedések a szabálysértők ellen, a magyar települések 80%-a érintett a fertőzésben

A rendőrség határozottabban lép fel a védelmi szabályok megsértői ellen – hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf közölte: a szigorúbb maszkviselési szabályok megszegése miatt hétfőn 83 esetben intézkedtek a rendőrök üzletekben és más zárt helyeken. Tizennyolc esetben figyelmeztettek, 26 helyszíni bírságot szabtak ki, 39 embert pedig feljelentettek a rendőrök, akik továbbra is ellenőrzik a tömegközlekedési eszközökön is a maszkviselés szabályait.

Fotó: police.hu- illusztráció

A MAGYAR TELEPÜLÉSEK 80%-BAN ÉRINTETTEK, AMI A FERTŐZÉST ILLETI

A magyar települések nyolcvan százaléka érintett, mindenhol előfordulhat megbetegedés. A szennyvízvizsgálatok is azt mutatják, hogy a járványhullám még emelkedőben van. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja egyébként négy-tíz nappal jelzi előre a járvány alakulását. Éppen ezért itthon az egész országban vesznek mintát, és végzik a méréseket. Az eredmény több nagyvárosban és a fővárosban is emelkedő tendenciát mutat, ami azt jelenti, hogy várható a fertőzésszám további emelkedése – mondta Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

A szigorított maszkviselési szabályok betartása éppen ezért fontos, és az is, hogy megfelelően viselje mindenki ezt a bizonyos maszkot: a szájat és az orrot is takarja, tiszta kézzel helyezzük fel, és viselése közben ne piszkáljuk – mondta a szakember, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést tesz a kormány újabb döntéseiről.

Forrás: MTI/origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb