Kikapcs

Közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót tart ma a rendőrség a Dóm téren

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága preventív közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót tart, mely során a világítóberendezéseken túl a kötelező tartozékok meglétét ellenőrzi november 4-én 16 óra 15 perctől Szegeden, a Dóm téren.

“Az őszi időszakban fontos, hogy a közlekedés minden résztvevőjét „megszólítsuk” és azon veszélyforrásokra figyelmeztessük, melyek kifejezetten rájuk jellemzőek” – áll a rendőrségi közleményben. Ebben az évszakban kiemelt hangsúlyt kap a kerékpárral közlekedők ellenőrzése, és a „Látni-látszani” elv, továbbá a közelmúltban elsőbbségi jog meg nem adása miatt megnövekedett kerékpáros balesetek megelőzésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Az akció során a rendőrök átnézik az ellenőrzés alá vont kerékpárok műszaki állapotát és hiányosság esetén, amennyiben a szabályszegés súlya lehetővé teszi, helyszíni bírság, feljelentés helyett – természetesen figyelmeztetés mellett – világítóberendezést adnak át, illetve hasznos tanácsokkal látják el a közlekedőket.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb