Közélet

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte Semjén Zsolt

November 4 – én lépett életbe a rendkívüli jogrend, ma Semjén Zsolt miniszterelnök – helyettes az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10 – ére időzítve. A gyűlés tartalma szerint a járvány elleni védekezésről szóló korábbi előterjesztést lenne hivatott elfogadni.

Budapest, 2020. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes védõmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi

A RENDKÍVÜLI JOGREND 90 NAPOS MEGHOSSZABBÍTÁSA A TÉT

A parlament honlapjára felkerült javaslat tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején. A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelme érdekében hirdette ki. A kormány rögzítette, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. Az intézkedések között döntött a kabinet a többi között a kijárási korlátozásról éjfél és reggel 5 óra között, valamint rendezvények megtartásának korlátozásáról, a maszkviselés szabályainak szigorításáról, a parkolás ingyenessé tételéről.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb