Közélet

Napi összefoglaló: elhalasztják a nem sürgős műtéteket, nem lesz adventi gyertyagyújtás Szegeden

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása alapján átütemezik a nem sürgősnek ítélt műtéteket az ellátórendszer kívánt bővítése miatt. Orbán Viktor miniszterelnök szerint akár 90 nap múlva is érkezhet az első hatékony vakcina Magyarországra. Megölte feleségét egy 38 éves férfi Szegeden, idén elmarad az adventi gyertyagyújtás a Napfény Városában.

EGYES MŰTÉTEKET ELHALASZTHATNAK A JÁRVÁNY MIATT

Tovább kell bővíteni a koronavírusos betegeket ellátó rendszert, ezért elhalasztják a nem sürgős műtéteket, erről várhatóan még pénteken megszületik a rendelkezés – mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

MÁR 5000 FELÉ TENDÁL A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 4709 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, ezzel 99 625 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 195 új esetet tartanak számon, ami azt jelenti, hogy immár 4457 személy betegedett meg Szegeden és környékén.

HÁROM HÓNAP MÚLVA ÉRKEZHET AZ ELSŐ VAKCINA MAGYARORSZÁGRA

90 nap múlva érkezhet vakcina, mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában ma reggel, majd hozzátette, az egész országban folyamatosak az ellenőrzések, és ha az emberek nem tartják be a szabályokat, mindent bezárhatnak.

MEGÖLTE FELESÉGÉT EGY 38 ÉVES FÉRFI SZEGEDEN

Megölte feleségét egy 38 éves férfi Szegeden. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi november 6-án hajnalban eddig tisztázatlan körülmények közt többször megszúrta feleségét egy szeged-kiskundorozsmai házban. A gyanúsítottat a rendőrök elfogták.

ELMARAD AZ ÜNNEPÉLYES ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A BELVÁROSBAN

Idén nem lesz adventi gyertyagyújtás Szeged belvárosában, tudtuk meg Rácz Attilától, a Karácsonyi Heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatójától.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb