Mindenmás

Napi pakk, péntek: várjuk már a napsütést, ég veled, hétvégi bulizás!

Bár hidegen indul a reggel, egész kellemes lesz a pénteki időjárás, ma kezdik meg a szegei növények őszi permetezését, és hiába érkezik meg szép lassan a hétvége, egyelőre búcsút kell intenünk a közös buliknak. Kavard meg a kávét, mi pedig már mutatjuk is a legfontosabb infókat!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Lénárd, Leonárd, Leonarda, Leonárdó, Leonyid – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 206 éve született Adolphe (Antoine) Sax, a szaxofon feltalálója.
  • 159 éve látta meg a napvilágot James Naismith kanadai edző, a kosárlabda játék kitalálója. 1891-ben dolgozta ki a játék szabályait és írta meg az eredeti szabálykönyvet.
  • 74 éves lett Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, szövegíró.
  • 107 éve megszületett Kollányi Ágoston, Kossuth-díjas filmrendező, aki elsősorban tudományos oktatófilmeket készített.
  • Ma lenne 89 éves Mike Nichols német származású amerikai tv-, színház- és filmrendező, forgatókönyvíró, producer, a Nem félünk a farkastól, a Diploma előtt, a Madárfészek és a Közelebb rendezője. Nichols az egyike annak a tizenhárom művésznek, aki elnyerte az Oscar-díjat, az Emmy-díjat, a Grammy-díjat és a Tony-díjat.
  • 36. évvel ezelőtt elkészült a kétszázezredeik Ikarus busz.
  • 50. születésnapját ünnepli Ethan Hawke amerikai színész, A kiképzés, a Mielőtt felkel a nap és a Sráckor sztárja.
  • 48 éves lett Rebecca Romijn amerikai színésznő, modell, az X-Men szériáben Mystique-et alakító gyönyörű színész, a Femme Fatale és a Ki ez a lány? szereplője.
https://www.youtube.com/watch?v=VYx4QDfZ2jg

NAPSÜTÉSSEL BÚCSÚZIK A HÉT

Kapaszkodj meg, végre jó hírrel érkeztünk: bár reggel azért még elég hideg lesz, de péntektől vasárnapig sok-sok napsütésre és enyhe, 10 foknál kellemesebb hőmérsékletre kell számítani Szegeden.

Pénteken sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, de párás, ködös lesz a reggel, sőt hajnalban mindössze 1-2 fokot mérhetünk majd, míg délután akár 12-13 fokig is melegedhet majd a levegő. Gyenge, mérsékelt északias szél azért lesz, de legalább fronthatásra nem kell számítani, és hasonló időjárásban reménykedhetünk szombaton és vasárnap is.

KEZDŐDIK AZ ŐSZI PERMETEZÉS

Retteghetnek a kártevők: mától elkezdődik a a rózsák őszi lemosó permetezése, a következő napokban pedig a favédelmi kezelés is megtörténik. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

VOLT, NINCS: EGY IDEIG BÚCSÚT INTHETÜNK A SZEGEDI BULIKNAK

A bulizni vágyók egy időre Szegeden is elköszönhetnek az éjszakai élet izgalmaitól. A hét elején elrendelt intézkedéseknek köszönhetően ugyanis bezárja kapuit a Retro, a Sing-Sing, a Spirit, a Jate és a Tisza Gyöngye is, na de mi lesz a Hungival? A 23:00 óráig nyitva levő kocsmák felértékelődnek majd a szemünkben? Érzünk még majd késztetést összeülni és maszkban iszogatni valahol a belvárosban?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb