Kikapcs

Ég veled szegedi éjszakai élet: így búcsúznak a szórakozóhelyek

A bulizni vágyók egy időre Szegeden is elköszönhetnek az éjszakai élet izgalmaitól. (sajnos) A tegnap elrendelt intézkedéseknek köszönhetően ugyanis bezárja kapuit a Retro, a Sing-Sing, a Spirit, a Jate és a Tisza Gyöngye is, na de mi lesz a Hungival? A 23:00 óráig nyitva levő kocsmák felértékelődnek majd a szemünkben? Érzünk még majd késztetést összeülni és maszkban iszogatni valahol a belvárosban?

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében kedden este újabb szigorításokat rendelt el, amelyek, mint az ismeretes többek között a szórakozóhelyek bezárására irányultak. Ennek értelmében sajnos az összes szegedi szórakozóhely be kellett, hogy zárja a kapuit.

Mi pedig ennek margójára összekaptunk, hogy melyek azok a helyek a Napfény Városában, ahol beláthatatlan ideig most biztosan nem borulunk egymás nyakába hajnalig.

BEZÁRTA KAPUIT A RETRO KLUB, A SING-SING ÉS A SPIRIT

Kovács Ádám, a Tisza Dokk, a Retro Klub, a Sing-Sing és a Spirit üzemeltetője hivatalos közösségi oldalán köszönt el a szegediektől, beláthatatlan időre. A vállalkozó köszönetet mondott az elmúlt időszakért minden munkatársának és a lelkes szegedieknek is, akik a nehéz helyzetekben sem hagyták őt cserben, illetve ígéretet tett a visszatérésre:

„Amint ki lehet újra nyitni, esküszöm akkora bulit csinálunk, hogy beszakad a ház oldala!”

EZT A PÉLDÁT KÖVETTE A TISZA GYÖNGYE IS

„A kialakult helyzetre való tekintettel a Tisza Gyöngye Park Disco a vendégei egészségének megőrzése érdekében úgy döntött, hogy határozatlan időre bezárja kapuit. Figyeljétek a Facebook oldalunkat és vigyázzatok az egészségetekre és egymásra! Bízunk a mielőbbi találkozásban!” – állt a közösségi oldalon megosztott bejegyzésben.

A JATE MÁR OKTÓBER ELSEJÉN ÚGY DÖNTÖTT: 2021-IG BIZTOSAN NEM ÜZEMEL

Mára Krisztián, a Jate Klub üzemeltetője lapunknak elmondta, hogy az egyetemisták körében igen közkedvelt szórakozóhelyet egy hónappal ezelőtt bezárták.

“Az egyetemmel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy október elsején bezárjuk a Jate Klub kapuit, nem csak szórakozóhelyként, hanem kocsmaként sem kívánunk egyelőre tovább működni.”

MI LESZ VELED HUNGI?

“A kedden este megjelent kormányrendelet értelmében természetesen a Hungi is bezárja kapuit a szegediek előtt. Csak és kizárólag olyan eseményeket rendezünk majd meg az előttünk álló időszakban, amelyek ültetős rendezvények és sokkal inkább a szórakoztatásra és a kultúrára épülnek. A cél ugyanis most nem más, mint az emberi életek és az egészség védelme.” – fogalmazott Gálosi Gyula, a Hungi és a Hági, Studió55 Bar&Lounge tulajdonosa.

A vállalkozó az elmúlt néhány napról elmondta: a vendégeknek sikerült betartaniuk a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, amihez a személyzet példamutatása is nagyban hozzájárult. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint felértékelődnek-e majd az előttünk álló időszakban az éttermek és a kocsmák, azt a választ adta, hogy minden bizonnyal igen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb