Közélet

Orbán Viktor: 90 nap múlva érkezhet vakcina

90 nap múlva érkezhet vakcina, mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában ma reggel, majd hozzátette, az egész országban folyamatosak az ellenőrzések, és ha az emberek nem tartják be a szabályokat, mindent bezárhatnak.

EGYELŐRE NEM TERVEZIK AZ ISKOLÁK BEZÁRÁSÁT

A miniszterelnök elmondta, a meghaltak átlagéletkora 76,1 év, majd felhívta rá a figyelmet, hogy a fiatalok ne keverjék össze az egészségügyi állapotukat az idősekével. A szüleink nem pótolhatók – tette hozzá. A hazai 3200 hazai településből 700 olyan hely van, ahol nem jelent meg a fertőzés. 7 iskolában nincs oktatás, 23 iskolában távoktatás van, és 78 iskolában vegyes oktatás van. A kormányfő azt is megjegyezte, hogy egyelőre nem tervezik az iskolák bezárását.

https://szeged365.hu/2020/11/05/ujraindul-az-iskola-fertotlenites-szegeden/

JAVULT A MASZKVISELÉSI HAJLANDÓSÁG

Azt is közölte, hogy hétfő óta javult a maszkviselési hajlandóság. Folyamatosak az ellenőrzések országszerte, és mindent bezárnak, ha nem tartják be a szabályokat. Mindezek ellenére láthatóan mindenki betartja a szabályokat. Komolyan kell venni ezeket a szabályokat – tette hozzá. Az egészség és a gazdaság egyformán fontos – mondta a kormányfő.

https://szeged365.hu/2020/11/02/operativ-torzs-meghalt-egy-28-eves-ferfi-matol-szigorubban-ellenorzi-a-rendorseg-a-maszkviselest/

VÁRHATÓAN 90 NAP MÚLVA LESZ VAKCINA

A 90 napos rendkívüli jogrendi időszakban is ülésezni fog a parlament, hangzott el a rádiós interjúban, majd a vakcinákkal kapcsolatosan hozzátette, hogy most már látszik az alagút vége, mivel egyre megbízhatóbb információk vannak a vakcinákról, és 90 nap múlva lesz valamilyen vakcina.

EZEK A MERÉNYLETEK FIGYELMEZTETŐ LÖVÉSEK

Orbán Viktor a bécsi terrortámadásról azt mondta, hogy ezek a merényletek figyelmeztető lövések. A kormánynak most egyszerre kell döntenie járványügyi kérdésekben, és például arról, hogy a TEK-nek az osztrák határra kell vonulnia, mint ahogy azt meg is tették.

AZ ORSZÁG KERESZTÉNY KULTÚRÁJA NEM TŰRI AZ ERŐSZAKOT

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel megtámadta azt a magyar szabályozást, miszerint a menedékkérelmeket a magyar nagykövetségeken lehet beadni az országhatáron kívül. Orbán Viktor szólt arról is, hogy ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és így tudunk biztonságban élni – tette hozzá.

AKÁRKI LESZ IS AZ ELNÖK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN NEM TEHET MAJD MAGAS ERKÖLCSI KIJELENTÉSEKET

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket. Trump elnök Magyarország barátja, és mi nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek. Orbán Viktor közölte, hogy 1700 amerikai vállalat működik itthon, és több mint 100 ezer embernek ad munkát.

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb