Sport

Az NB I-es labdarúgók fizetését is kipótolja a magyar állam? (frissítve, Gulyás Gergely reagált)

Az NB I-es labdarúgók fizetését is kipótolja a magyar állam – adott róla hírt a 444.hu, mint írják, kedd este arról is döntött a kormány, hogy kiken és milyen formában próbál segíteni az országvezetés az idei második lezárás idején. Frissítve: Gulyás Gergely megszólalt, szerinte álhír a portál értesülése, szó sincs milliós támogatásokról.

Mint a rendelet írja, a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére ötven százalékának megfelelő összegű, munkaerőpiaci program szerinti támogatás nyújtható. A támogatásra a vendéglátásban, a különböző szolgáltatói és kulturális szektorban működő vállalkozások jogosultak, de a felsorolásban szerepelnek a profi sportolók és sportegyesületek is. Köztük azok a labdarúgó-klubok is, amelyek havi bérköltsége több száz millió forintot is jelenthet havonta – számolt be róla a 444.hu. Ezek felét az állam most – novemberre egész biztosan – átvállalja. Az igénybevétel egyetlen érdemi feltétele, hogy a vállalkozás fizesse a béreket és ne rúgjon ki senkit.

A portál az ezüstérmes Fehérvár csapatával példálózik: a bérköltségük évente 4,4 milliárd, azaz havonta 366 millió forint, az ezüstérmes klub tehát most novemberben akár jó 180 milliós bértámogatásra is jogosult lehet.

FRISSÍTVE: Gulyás Gergely reagált a csütörtök délelőtti kormányinfón, álhírnek nevezte a 444.hu cikkét.

“Egyesek unatkoznak otthon és ilyeneket írogatnak” – célzott a 444.hu cikkére Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón. Újságírói kérdésre elmondta, a munkaerőpiaci program szerinti támogatásban az állam maximálisan 240.000 Ft-ig térítheti meg a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabérének ötven százalékát, a 444.hu által vizionált 180 milliós bértámogatás tehát távol áll a realitástól.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb