Gasztro

Ilyen is csak Szegeden jut eszébe valakinek: sütifutár-szolgálatot indítottak

2020. november 9., hétfő: egy bejelentés Orbán Viktortól és egy nagy, közös black monday a szegedi kávézók és cukrászdák életében. Míg a bezáratás a tradicionálisan kiszállítással is értékesítő éttermeket nem küldte (teljesen) padlóra, addig a városban működő kávézók, cukrászdák hatalmas pofont kaptak. Erre mit csinál az élelmes szegedi vállalkozó? Sütifutárt farag a kollégáiból!

“Hallgattam a bejelentéseket és azt mondtam magamnak: ezt mégegyszer nem fogom hagyni” – mesélte a Szeged365.hu-nak Mannah Reda, a Reök és Delimo kézműves cukrászdák tulajdonosa. “Rettenetes volt kollégákat, harcostársakat elküldeni a tavaszi bezárás idején, amely mindenkin mély sebeket ejtett, a szegedi vállalkozókon és alkalmazottakon egyaránt. Mivel a másik két vendéglátóegységünk, a mediterrán specialitásokkal foglalkozó Trója és az Árkádban működő látványkonyha, a Rozmaring már komoly tapasztalatokkal rendelkezik házhoz szállítás terén, viszonylag könnyű dolgunk volt a kollégák sütifutárrá képzésekor” – magyarázta Reda, aki amennyire lehet, most is optimista. Bízik benne, hogy a szigorítások hatására alább hagynak a járványügyi adatok és Karácsony előtt “újraindulhat” a szegedi gasztro-élet.

Mannah Reda: “Hallgattam a bejelentéseket és azt mondtam magamnak: ezt mégegyszer nem fogom hagyni!”

A kezdeményezés még friss, de az első nap számai azt bizonyítják, a szegediek vevőek az alternatív süti-beszerzésre. Sűrű 72 órán vannak túl a két cukrászdában. “Szürreális volt két nap alatt felépíteni egy webáruházat, a kollégák átképzéséről nem is beszélve” – magyarázta a tavaly ilyenkor az Év Kávézója és Év Kávéja országos díjat bezsebelő Reök és Delimo Kézműves Cukrászdák alapítója. Szerinte ha annyira elég lesz a dolog, hogy a meglévő, 100 fő körüli állományuk egzisztenciája biztos maradjon, egyben jó példát mutassanak a kiútkeresésben lévő szegedi vállalkozásoknak, már megérte a dolog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb