Sport

Az év meccse: negyedszer is Eb-résztvevő Magyarország!

Az éjjel soha nem érhet véget, a magyar labdarúgó-válogatott a hajrában hátrányból fordítva, 2–1-re legyőzte a Puskás Arénában Izlandot, így kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson, A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

A találkozót Izland együttese kezdte jobban, egy szöglet után Palsson fejesét bravúrral védte Gulácsi. A tizedik percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz az északiak. A 17 méterről elvégzett pontrúgás kicsúszott kapusunk kezéből, aminek következtében Izland megszerezte a vezetést. (0-1) A gól megfogta a magyar csapatot, de Izland visszább húzódott. Negyedóra elteltével Holender próbálkozott, lövését könnyedén védte Halldorsson. A 21. percben szöglethez jutott a magyar csapat. Szoboszlai pontrúgása után Szalai Attila fejelt kapura, de védte Halldorsson.

A félidő felére úgy tűnt, kezdett kiegyenlítődni a mérkőzés. Két perccel később egy beadás után Bjarnason fejesét magabiztosan védte Gulácsi. Fél óra után kiegyenlített volt a játék, egy izlandi kontra után Orban az utolsó pillanatban tudott menteni. Két perccel később Holender lövését hárította az izlandiak hálóőre. A 35. percben Szoboszlai lőtt kapura, de lövését Halldorsson hárítani tudta. Öt minutummal az első játékrész vége előtt szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat a tizenhatos előtt, de lövése fölé szállt. A kontrából Finnbogasson lövését védte Gulácsi. 

Az utolsó percben egy távoli lövést kellett Haldorssonnak védenie, így a szünetben Magyarország-Izland 0-1. A második félidő magyar helyzettel kezdődött Holender lövését blokkolta az izlandi védelem.

A magyar csapat kettős cserékkel próbált lendületet vinni a játékba, Fiola helyett Lovrencsics, illetve Nagy Ádám helyett Sigér Dávid lépett pályára. A 62. percben Szoboszlaival szabálytalankodtak, de a bíró sípja néma maradt. Közben Erik Hamrén is cserélt, behozta Gudmundssont, amivel felgyorsult az északiak játéka.

A magyar válogatott próvállkozott, de nem voltunk kapura veszélyesek. A pontrúgásainkban bízhattunk, hátha sikerül az egyenlítés. A 86. percben egy kontra után maradt ki izlandi oldalon hatalmas helyzet. 

A 88. percben egy védelmi megingást követően Loic Nego egyenlített. (1-1)

Két perccel később Szoboszlai Dominik révén már a vezetést is megszereztük, miután lövése a kapuban kötött ki. A magyar válogatott 2016 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. 

A végeredmény Magyarország-Izland 2-1, köszönjük a dicsőséget, Srácok! 

Forrás: Sport365, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb