Közélet

Így teszi ingyenessé az internetet a Magyar Telekom és a Vodafone Szegeden is

Ahogyan azt szombaton mi is megírtuk, az előttünk álló harminc napban ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akik a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kényszerültek. A szolgáltatás ingyenessé tételéről a Magyar Telekom és a Voafone már gondoskodott is.

A szolgáltatók közül a Magyar Telekom a hvg.hu-nak egy közleményben a következőképp reagált a hírre: “Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség. A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5% ÁFA-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.”

A Vodafone pedig a 24.hu-val közölte, hogy adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat, hogy a digitális oktatásra átállt diákokat és tanárokat ezzel is segítse. Ezen felül a kormány intézkedése folytán a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, ennek megfelelően a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok, szüleik és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja. Az érintett előfizetők igényüket a szolgáltatónál jelezhetik. A további részletek a szolgáltató honlapján lesznek elérhetőek.

Fotó: olandakademia.hu

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egyébként a szolgáltatás ingyenes igénybevételére jogosult lehet az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője (vagy az a személy, akinek előfizetését a tanuló vagy törvényes képviselője használja). Szintén jogosult az ingyenes internetre az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató (vagy az, akinek az előfizetését használja).

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb