Kikapcs

Lehet kapcsolat a rockzene és az üzleti élet között? A The Sound of Business projekt szerint igen!

Lehet kapcsolat a rockzene és az üzleti élet között? Igaz egészen furcsa e két szféra párosítása, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara The Sound of Business elnevezésű vállalkozói készségeket fejlesztő nemzetközi projektje azonban bebizonyítja, e két különböző világ nem áll olyan távol egymástól. A Kamara mai online Vállalkozói Napján többek között erről az újszerű, vállalkozásokat segítő szemléletről hallgathattak előadást a részt vevő szegedi vállalkozók és a vállalkozások képviselői.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

A projekt kidolgozói úgy vélik sok a hasonlóság a két világ között, és oktatóvideóikban arra törekszenek, hogy megmutassák, hogyan lehet e kettőt az üzleti életben sikeresen ötvözni.

A The Sound of Business projekt kidolgozásában 6 európai szervezet vett részt, amelyek 6 különböző európai országból érkeztek. Magyarországon kívül részt vesz a projektben Szlovákia, Olaszország, Bulgária, Görögország, és Lengyelország. A módszertan lényege, hogy a vállalkozói készségek fejlesztéséhez létrehoztak egy olyan online platformot, mely interaktív tananyagok, tankönyvek, videók, zenei anyagok, értékelések és egyéb, vállalkozói készségekhez, nem-formális oktatáshoz és zenéhez kapcsolódó referencialinkek gyűjtőhelyeként működik. Mindezt kiváló minőségű oktatóvideók létrehozásával érik el, mely egyesíti a képzési eszközök tartalmát a rockzenei nem formális oktatási megközelítéssel.

Fotó: momkult.hu

És hogy hogyan kapcsolódik a zenei élet a vállalkozások világához? A projekt részeként az előadók az üzleti élet különböző területeit, stratégiáit a rockzene ikonjainak példáin keresztül mutatják be. Gondoljunk csak a kiöltött vörös nyelvre, amelyről mindenkinek a Rolling Stones ugrik be, amely segít megérteni, hogyan lehet hatékonyan arculatot, logót tervezni. A Rolling Stones és a Beatles példáján keresztül megérthetjük, mennyire fontos a saját termék versenytársakétól való megkülönböztetése a piacon, vagy a Queen együttes példáján keresztül sokat tanulhatnak a vállalkozók a munkatársak közti csoportdinamikáról.

Forrás: csmkik.hu, soundofbusiness.eu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb