Sport

Ez durva volt: 20 góllal (!) győzött a MOL-Pick Szeged az Eger ellen

Üres lelátók előtt verte rommá a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az egri riválist szerda délután az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Az eredmény 47-27, hamarosan jövünk a teljes összefoglalóval!

A mérkőzés utáni online sajtótájékoztatóhoz katt IDE, a teljes meccsvideóhoz pedig a délutáni cikkünkre:

https://szeged365.hu/2020/11/18/vegre-pick-meccs-kekek-vs-eger-nezd-nalunk-eloben/

68 nap után újból hazai pályán szerepeltek a Kékek a K&H férfi kézilabda ligában. 23-14-es félidő után 47-27-re nyertünk az Eger ellen.

MOL-PICK SZEGED–Eger 47–27 (23–14)
Férfi kézilabda NB I., 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 12/3, Kaspárek 8, Canellas 3, Bánhidi 4, Bodó 2, M. Stranovsky 1. Csere: Nagy T. (kapus), Mackovsek 7, Gaber 1, Bombac 1, Henigman 1, Kecskés 2/2, Rosta 1, Bajus 2, Rea 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Eger: Balogh T. – Lezák 4/1, Szuharev 4, Tóth R. 2, Machac 4, Schmid 1, Holdosi. Csere: Moscoso (kapus), Bernatonis 5, Kiss G., Rédei 3, Kovács M. 1, Száva 1, Mándy, Tóvizi 1, Szepesi 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Süli Róbert sajtófőnök összefoglalója a csapat oldaláról:

Látszott mindenkin, hogy már nagyon várta a találkozót. Remekül kezdtünk, Bogdan Radivojevics vezérletével pillanatok alatt megléptünk. Nagyon élt a Kaspárek-Bánhidi összjáték is, beállósunk tarthatatlan volt, így ő is gólokkal térhetett vissza. Ment előre az Eger is, felvállalta a komolyabb tempót, így fokozatosan nőtt a különbség. A 15. percben jöttek nálunk a friss emberek, így a lendület egy kicsit megtört. Főszereplővé lépett előre Borut Mackovsek, aki a balszélen csillogtatta meg klasszisát. Szlovén játékosunk remek gólokat szerzett, a #kékek hívek nagy valószínűséggel a meccs közvetítése alatt tapsoltak is Borut góljai után. Remek hajrát nyitottunk, az utolsó percekben három találatot is elértünk, így 23–14-es vezetéssel térhettünk pihenőre.

Vendéggóllal indult a második harminc perc, ezután gólvágónk, Joan Canellas szerzett zsinórban kettőt, így először vezettünk a meccsen tízzel. Mikler Roli is bemutatott több remek védést – az első félidőben is kiválóan teljesített –, és láthattunk Bodó Ricsitől is egy iszonyatosan nagy bombát, amely után a pókok átköltöztek inkább az alagsorba. Bogdan Radivojevics robogott, végül 12 találatig jutott, de Mackovsek és Kaspárek is gólerősen játszott. A hajrában jöttek a fiatalok, Bajus Brunó, Kecskés Dániel gyorsan gólokat szerzett, majd Rea Barnabás is megvillant, megszerezte élete első NB I-es találatait. A hajrában a fiatal Nagy Tibor kapott szerepet a kapuban, aki két remek védést is bemutatott. Rosta Miklós gólja azt jelentette, hogy minden pályára lépő mezőnyjátékosunk gólt szerzett, így volt ok az örömre. A nagy kedvvel játszó Stanislav Kaspárek ziccere zárta a meccset, így 47–27-re nyertünk, magabiztos győzelemmel tértünk vissza.

Folytatás szombaton 17 órakor Budakalászon, a meccset a hazai csapat oldalán lehet élőben követni. Ha minden kedvezően alakul, akkor jövő csütörtökön a Bajnokok Ligájában az Elverum ellen játszunk itthon. Várjuk már, úgy mint a falat kenyeret ezt a meccset, amit klubunk YouTube-csatornáján vissza tudnak nézni a #handballfamily tagjai.

Juan Carlos Pastor: – Rendes körülmények között nincs ekkora különbség a két csapat között. Örülök, hogy játszhattunk, ez a meccs is remekül szolgálta a felkészülésünket. Nekünk most minden játékperc fontos. Voltak jó dolgaink, de védekezésben akadtak hibáink. Örülök annak, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe.

Nagy Tibor: – Amikor Pastor mester szólt, hogy beállok, akkor hevesebben dobogott a szívem. Nagy dolog, hogy ilyen patinás csapatban mutatkozhattam be az NB I-ben. Felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, még nagyobb munkára ösztönöz ez a bemutatkozás.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb