- Hirdetés -
2.8 C
Szeged
2020, november 25., szerda

- Hirdetés -
Kezdőlap Közélet Operatív törzs: három, a harmincas évei elején járó fiatal hunyt el a...

Operatív törzs: három, a harmincas évei elején járó fiatal hunyt el a tegnapi nap folyamán

Az Operatív törzs mai tájékoztatója alapján három, a harmincas évei elején járó fiatal hunyt el a tegnapi nap folyamán a koronavírus járvány következtében, pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, valamint a november 10-én 24 órától bevezetett tilalom megszegése miatt idáig összesen 4364 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

ELHUNYT TEGNAP HÁROM A HARMINCAS ÉVEI ELEJÉN JÁRÓ FIATAL

“Tegnap három nagyon fiatal társunkat veszítettük el, egy 30 éves, 31 éves, és egy 34 éves beteg hunyt el” – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai ülésén.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu oldalon olvasható adatok szerint, a legfiatalabb áldozat, a 30 éves fiatalember leukémiás volt, a 31 éves elhunyt alapbetegségénél heveny veseelégtelenséget jelöltek meg, míg a harmadik fiatal áldozat, egy 34 éves férfi alapbetegségeire vonatkozóan még nem állnak rendelkezésre az adatok az oldalon. 

A fertőzöttségi adatok egy kicsit kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de ebből következtetést még nem lehet levonni, a korlátozó intézkedések eredményei a bevezetésük után két héttel láthatók – közölte az országos tisztifőorvos

Müller Cecília hangsúlyozta, a már mindenki által megszokott, elfogadott maszkviselés hatékony eszköze a járvány megfékezésének, de a pandémia kezdete óta megfertőződött 165 901 ember “nem kevés”, továbbra is fegyelmezettnek kell maradni, “vigyáznunk kell magunkra és egymásra”.

A szociális intézményekről elmondta, Magyarországon a szociális otthonok 26 százalékában találtak fertőzöttet, a fertőzöttség mértéke egy esettől az intézmény lakóinak 60 százalékáig terjedt. Jelenleg 417 szociális intézmény érintett, a gondozottak 6 százaléka, 5940 ember, a gondozók 1 százaléka, 976 ember kapta el a koronavírust – jelezte.

MEGKEZDŐDÖTT A SZOCIÁLIS DOLGOZÓK TESZTELÉSE

Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, a jövő héten az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indul a szűrés – mondta el György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Fotó: MH/Katona László

Az államtitkár arról számolt be, hogy összesen 16 691 helyszínen mintegy 370 ezer ember szűrését végzik el antigén gyorstesztekkel. A tesztelés rendszeres lesz az operatív törzs által meghatározott ütemezésben. A kormányhivatalok országszerte mintegy ezer mintavevő csapatot hoznak létre, amelyeknek tagjai lesznek orvostanhallgatók is – közölte.

A részvétel önkéntes – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra kérte az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy alávetik magukat a tesztelésnek. György István utalt arra, hogy az intézmények célzott csoportos tesztelésének célja a koronavírus terjedésének lassítása, és az, hogy teljesebb képet adjon a dolgozók közötti fertőzöttek arányáról.

MASZKOKKAL ELKÖVETETT SOKMILLIÓS CSALÁS GYANÚJÁVAL FOGTAK EL HÁROM FÉRFIT

Három férfit maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával fogtak el a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A tamási, illetve veszprémi lakosok tavasz óta maszkokat, gumikesztyűket és egyéni védőeszközöket kínáltak eladásra, és a vételár egy részét előre kérték. A sértettek mintegy 10 millió forintot utaltak át a három elkövetőnek, akik azonban csak a megrendelt termékek kis részét szállították le. A rendőrök mindhárom férfit elfogták és jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával indítottak ellenük eljárást – ismertette az alezredes.

Kiss Róbert elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 326 emberrel szemben a kijárási, gyülekezési tilalom megsértése, eggyel szemben pedig a kutyasétáltatásra vonatkozó 500 méteres szabály megszegése miatt intézkedtek. Közölte, a november 4-én bevezetett kijárási korlátozás, illetve a november 10-én 24 órától bevezetett tilalom megszegése miatt idáig összesen 4364 emberrel szemben intézkedtek.

Forrás: MTI, index.hu

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -