Közélet

Szarvasi polgármester: “ha valaki covidos lett, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!”

Meredek kijelentés ez egy polgármestertől, de vajon mit szólna például az a 6865, eddig regisztrált koronavírussal ferőzött Csongrád-Csanád megyei polgár, ha úgy tekintenének rájuk, mint a leprásokra?

A lényeg, hogy a Szegedtől mindössze 75 kilométerre lévő Szarvas helyi televíziója két napja meginterjúvolta a város polgármesterét, amelyben Babák Mihály meredek kijelentést tetta koronavírus-fertőzésben szenvedő betegekről. Állítása szerint: ” …hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!” – mondta a polgármester, majd bocsánatot kért a kifejezésért.

Koronavírus ide vagy oda, mindenesetre a polgármester már nem először tett különös kijelentést különböző témákban, viszont nem biztos, hogy jó ötlet volt részéről leprásokhoz hasonlítani a világban mindenütt a koronavírussal küzdő embereket. Csongrád – Csanád megyében egyébként 229 új ferőzöttet regisztráltak csak a mai napon, amelyről már korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb