Mindenmás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Városmetamorfózis projektje – sünök lepték el a Vedres utcát

Újabb mértföldkőhöz érkezett a Városmetamorfózis program, amely a SZETÁV és a Mondolo Egyesület közös projektjeként látott napvilágot még a nyár elején. A projekt célja a szegedi fűtőművek és hőközpontokat, ezáltal pedig Szeged utcáinak színesebbé tétele. A város több pontját vagányabbá varázsoló művészek alkotásait eddig mind lencsevégre kaptuk. Nem volt ez másként ma a Vedres utcában sem, ahol a madarak helyett ezúttal sünök kerültek az objektum oldalára.

Az állatokat ábrázoló festménynek azonban ezúttal több egyedi apropója is van. A SZETÁV és a Mondolo Egyesület tagjai szeretnék ugyanis, ha a környékbeli óvodák és iskolák csatlakoznának a hónapok óta folytatott, közös projekthez.

Ezért a sünök életét bemutató fal mellé egy információs táblát is kihelyeznek majd, ahol QR-kódok segítségével a diákok és felnőttek egyaránt sok-sok hasznos infóval lehetnek majd gazdagabbak a sünöket illetően. Emellett a SZETÁV saját költségre sünfészkeket is felállított, amit az környező, oktatási intézményekre bízott.

A SZETÁV egyébként néhány napja behúzta a felhasználó-elégedettségi verseny első díját:

Fotó: Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb