Szegedi Arcok

Szeged365 fotóriport: lekaptuk Mona Lisát, aki ott díszeleg az Agyagos és a Gáz utca kereszteződésében

Lencsevégre kaptuk Mona Lisát, aki ott díszeleg az Agyagos és a Gáz utca kereszteződésében található kenyérgyári síló oldalán. Az alkotás három klassz és nagyon tehetséges szegedi fiatalnak köszönhető, akiknek nem ez az elő munkájuk a Napfény Városában.

A Muralpaint.hu tagjainak neve sokak számára ismerősen csenghet, Vinkó Leo, Marton Ákos és Maya Attila ugyanis a Mondolo Egyesület alkotóval és a SZETÁV-val gyakran dolgozik együtt, amelyről a Szeged365.hu is rendszeresen hírt ad.

A srácok ezúttal a régi kenyérgyár területén lévő sílók kicsinosítását vállalták be egy újabb projekt keretében, amelyhez ezúttal kivételesen nem az említett egyesület és a Szegedi Távfűtő Kft. közös projektjeként valósul meg, az alkotók elmondása szerint egy magáncég a megbízó. Marton Ákos képzőművész a Szeged365.hu-nak úgy fogalmazott: “a cél továbbra is az, hogy egyre több, sokatmondó, látványos alkotással szebbé tegyük Szegedet és annak legkülönbözőbb pontjait. Mindezt kreatívan, színesen, hasznosan.”

A szegedi srácok legfrissebb projektje vélhetően augusztus elején fejeződik majd be. A silón mosolygó Mona Lisát Szabó Dávid kollégánk örökítette meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb