Sport

Vidux-Szegedi RSE: NB I-es vereség és NB II-es győzelem

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es és női NB II-es csapata is bajnokit játszott vasárnap: az élvonalban szereplő legénység 3:0-ra kikapott a MÁV ELŐRE együttesétől, a hölgyek viszont 3:0-ra nyertek a Szolnok vendégeként.

A Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata hazai pályán 3:0-ra kikapott a MÁV ELŐRE együttesétől. A zártkapus mérkőzés első szettjében két labda is volt az előny megszerzéséhez, a szegediek sajnos nem tudtak élni a lehetőséggel, és hiába volt később is szoros a csata, a fontos pillanatokban a vendégek szerepeltek jobban.

“Honti Szilárd és csapatkapitányunk, Fülöp Norbert egyaránt átesett a koronavíruson – szerencsére tünet nélkül –, ők most tértek vissza, de természetesen csak csereként, óvatosan kell még szerepeltetni őket. Bátor, lendületes játékkal nyitottuk az első szettet, de a csapatok végig fej-fej mellett haladtak. Néha óriási ütéseket, néha pedig bosszantó hibákat lehetett hazai oldalon feljegyezni, a hullámzó játék pedig a hajrában megbosszulta magát, hiszen két szettlabdával nem tudtunk élni, így a MÁV ELŐRE szerzett vezetést. A második szett sokáig hasonló forgatókönyvet mutatott, de 18:15-ös vendég vezetésnél időt kellett kérnünk, ugyanis egyre határozottabbak lettek a székesfehérváriak. 22:16-nál újra jöhetett a taktikai értekezlet, hiszen semmi sem jött össze szegedi részről, és sajnos a folytatás sem kedvezett nekünk. A vendégek ellenállhatatlanul kezdték a harmadik szettet, de szerencsére nem hagytuk, hogy rögtön az elején meglépjen a MÁV ELŐRE. Igaz, fordítani sem tudtunk, végig futottunk az eredmény után, és végül hiába zárkóztunk egyre szebb jelenetekkel – Nacsa Gábor egyik ejtése élményszámba ment –, sajnos a harmadik szettben is kikaptunk” – számolt be a mérkőzésről a Szegedi Röplabda Sportegyesület weboldalán.

Szegedi Röplabda Sportegyesület

Nusser Elemér: – Sportszakmai szemmel ismét nehéz értékelni a mérkőzést, hiszen a járványhelyzet megpecsételi a sorsunkat a keret és az edzéslehetőségek szempontjából. Amint visszatérünk a régi kerékvágásba, és mindenki teljes értékű munkát végezhet, két hónapon belül ez egy remek csapat lesz. Összességében elégedett lehetek, hiszen becsülettel hajtottak a srácok, de sajnos hullámzó teljesítményt nyújtottunk, néhány eddig remeklő játékosunk rossz napot fogott ki. Biztos másként alakult volna ez a meccs, ha a szettlabdáink közül valamelyiket kihasználjuk az első szettben. Most az a fontos, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot, hiszen látszik, hogy a járványhelyzet okozta kevesebb edzés miatt egyre több sérülés lehet, a héten már tapasztaltuk ennek a trendnek a jeleit. A srácok hozzáállásával nincs probléma, ez a hullámzó játék teljesen normális ilyen körülmények között.

NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – MÁV ELŐRE Bericap 0:3 (25:27)(19:25)(23:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Bodnár Lajos, Nacsa Gábor, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero),Somosi Levente, Péter Márk, Fülöp Norbert, Honti Szilárd, Strezeneczki Péter
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

A LÁNYOK VISZONT BEHÚZTÁK

A Vidux-Szegedi RSE női csapata 3:0-ra nyert a Szolnok vendégeként az NB II-ben. Tisza-parti rivális csak a második szettben tudta megnehezíteni a lányok dolgát, de így is rendkívül sima mérkőzés volt, végig a kezükben tartották az irányítást, nem forgott veszélyben a szegedi győzelem.

“Az említett második szett a közepéig szoros volt, ellenfelünk vezetett is, de a szett második felében odatették magukat a lányok, és összességében is elmondható, hogy végig koncentrált játékkal rukkoltak elő. Ez pedig biztató, hiszen az elmúlt hetekben hullámzó volt a forma, sokszor nem az igazi arcát mutatta a csapat” – adta hírül a Szegedi Röplabda Sportegyesület weboldalán.

Fotó: radio7.hu

Tátrai Sándor: – Eddig nehéz volt megmondani, hogy mikor melyik arcunkat mutatjuk, egyre inkább kapkodós lett a játékunk, de erről sokat beszélgettünk, és meg is lett az eredménye – kezdte az értékelést Tátrai Sándor vezetőedző. Az elmúlt néhány forduló legjobb teljesítményét nyújtottuk, végig összeszedetten játszottunk Szolnokon. Főleg támadásban jóval határozottabbak lettünk, ebben segítettek a jó szervák is. Többet kommunikáltak a lányok a pályán, mint az előző néhány bajnokin, erre külön fel is hívtam a figyelmet. Végre volt hangunk, ami bizonyára az ellenfélre is hatott. A csapatmunka és a helyezkedés is javult, dinamikusabbak és hangosabbak voltunk, de ezeken a területeken tovább kell fejlődnünk. Ez persze most a járványhelyzet miatt nehéz, hiszen kevesebb az edzésünk, de mindent meg kell tenni, hogy tovább menjünk azon az úton, amelyre ezzel a győzelemmel léptünk – hangsúlyozta a tréner.”

NB II Női Bajnokság Kelet-B-csoport, Szolnok
Szolnoki SPC – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (15:25)(19:25)(14:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Farkas Antónia, Kovács-Fiskus Fanni, Nyers Noémi, Bálint Viktória, Hűse Zsófia. Csere: Ádám Dóra (libero), Szatmári Júlia, Fürdök Lilla, Inhoff-Vass Violetta
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Forrás: Szegedi Röplabda Sportegyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb