Mindenmás

Napi pakk, kedd: tipikus késő őszi időjárás Szegeden, vásárlási idősáv is back!

Sokan suttogták már, így talán annyira mégsem volt meglepő a döntés, hogy visszatér a vásárlási idősáv. Igaz, most egy 2.0-s verziót kapunk a nyakunkba, mert az idősek bármikor mehetnek boltba, de mától van egy órás intervallum, amikor csak ők vehetik igénybe a kereskedelmi egységeket. Tipikus őszi időt hoz a kedd Szegedre, indulj útnak időben, mert az éjjeli fagy miatt, most csúszhatnak az utak.

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Emma, Emmi, Flóra, Florica, János, Kurszán, Szvetlána, Tűzvirág, Virág – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 378 éve Abel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
  • 161 éve gondolkodunk máshogy az emberiség születéséről. Ezen a napon jelentette meg ugyanis Charles Darwin a Fajok eredete című munkáját, amelyben bemutatta az evolúciós elméletét.
  • 124 éve Olaszországban megszületett Lucky Luciano amerikai gengszter. Ő teremtette meg a szindikátusszerűen működő amerikai alvilágot.
  • 118 éve jött világra Latabár Kálmán Kossuth-díjas színész-komikus, az Egy szoknya, egy nadrág, az Egy bolond százat csinál és az Állami áruház szereplője.
  • Megvan még gyermekkorunk retro tanítókönyve, az Ablak-Zsiráf? Egész pontosan 111 éve született a szerzője, Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus, az Ablak-Zsiráf mellett a Gyermeklélektan írója.
  • Ma lenne 88 éves Jókai Anna, Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett író-, és költőnő.
  • 85. születésnapját ünnepli Gyurkó Henrik színész, bábművész, a Fülesmackó kalandjai szereplője.
  • 66 éves lett  Emir Kusturica boszniai szerb filmrendező, forgatókönyvíró, a Macskajaj és az Underground rendezője.

ŐSZI IDŐJÁRÁS LVL 100

Hajnalban fagy volt, és ködösre is sikerült a reggel, de délutánra felszakadozik majd a felhőzet, és rövidebb-hosszabb napos időszakokra is van esély Szegeden. Ne hagy otthon a télikabátot, mert olyan igazán meleg nem lesz így sem!

Reggel indulj el időben, és óvatosan közlekedj, mert a hajnali fagy után még csúszhatnak az utak, és a köd sem könnyíti meg a közlekedést Szegeden. Kora délelőtt is csak fagypont közelében lesz a hőmérséklet, de kicsivel később kisüt majd a nap, de így sem emelkedik 6-7 fok fölé a hőmérséklet. Csapadékra nem kell számítani, és fronthatás sem terheli majd a szervezetünket.

VISSZATÉRT, MINT A TERMINATOR: MÁTÓL ÚJRA ITT A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

Ismét bevezették a vásárlási idősávot, de most teljesen másként, mint tavasszal: nem az időseket, hanem a fiatalokat korlátozza az intézkedés. A védett korúak ugyanis bármikor mehetnek vásárolni, azonban van egy 2 órás idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak az üzletekben.

EZEKEN A HELYEKEN ÉL AZ IDŐSÁV

Élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak: ezekben a kereskedelmi egységekben érvényes a vásárlási idősáv, amely hétköznap 9-11, hétvégén pedig 8-10 óra között védi az időseket. Összeszedtünk mindent, hogy te is képben légy az új rendelkezésekről.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb