Közélet

Döntött a szenátus: marad a Szegedi Tudományegyetem név, egy kis kiegészítéssel

Az SZTE szenátus hétfői ülésén végleg eldőlt, hogy marad Szegedi Tudományegyetem név – tudtuk meg egyetemi forrásainktól. A szavazás a dékáni kollégium ötletét is elfogadta, miszerint állandó jelzőként használják majd a Szent-Györgyi nevet, amely a diplomákra és a levélpapírokra is felkerül. A jelző az elnevezést azonban nem érinti, az SZTE marad Szegedi Tudományegyetem.

Október végén jött a hír: Szent-Györgyi Tudományegyetem lehet az SZTE új neve, erről úgy volt, még október végén dönt majd a szenátus. A puskaporos hangulatban zajló tanácskozás napirendi pontjai közül akkor lekerült a névváltoztatás:

Idő közben a hallgatókat is megszavaztatták a névváltoztatás ügyében, akik megközelítőleg 75 százalékban az egyetem régi elnevezése mellett voksoltak. November elején a Szegedi Tudományegyetem Dékáni Kollégiuma (a rektor mellett működő döntés-előkészítő testület, tagjai: rektor, kancellár, klinikai központ elnöke és a dékánok) széleskörű egyetértéssel úgy döntött, hogy a Szegedi Tudományegyetem neve állandó jelzőt kap: „Szent-Györgyi Albert Egyeteme”. A Dékáni Kollégium döntése alapján így Szent-Györgyi Albert szellemi öröksége méltóképpen kifejezésre jut, tehát kompromisszumos megoldás született.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb