Közélet

Újabb szegedi cég húzta be az Év Családbarát Vállalata kitüntetést

Újabb szegedi cég nyerte el az Év Családbarát Vállalata kitüntetést, a rangos minősítést évek óta elnyerő BP, PC Trade, Autotherm és Sonrisa mellett az idén először az egykor Szilánk nevet viselő, üvegfeldolgozással foglalkozó szegedi CE Glass is a díjazottak közé tartozik. A cég először vett részt a pályázaton, ahol egyből minősítést is nyert olyan nagyágyúk mellett, mint a Microsoft Magyarország Kft., a Praktiker Kft., a Michelin Hungária Kft. vagy a CIB Bank.

ONLINE FORMÁBAN ADTÁK ÁT A DÍJAKAT

Az évről évre meghirdetett pályázat célja, hogy a vállalati szférát családbarát szemléletű működésre ösztönözze és elismerje azokat a cégeket, akik példamutatóak ezen a téren. Az idei Év Családbarát Vállalata díjakat és címeket november 20-án este, online formában hirdették ki. A több mint 100 pályázó közül 39 vállalatot tüntetett ki a mozgalom a Családbarát Vállalat címmel. A zsűrizés során olyan szempontokat vettek figyelembe, hogy a szervezet aktívan foglalkozik-e azzal, hogy ember- és családbarát kultúrát alakítson ki, elkötelezett-e abban, hogy innovatív módon fejlessze családbarát működését vagy, hogy mennyire alakul ki párbeszéd a cégvezetés és a munkatársak között, hogy az ő igényeikhez igazítsák a fejlesztéseiket. Az online díjátadó fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt, aki bejelentkezésében az elmúlt időszak családokat és cégeket próbára tévő kihívásairól és a vállalatok szerepvállalásának fontosságáról beszélt.

MÁR ÖT SZEGEDI CÉG A DÍJAZOTTAK KÖZÖTT

Ezt az 1989-ben alapított, de egészen 1918-ra visszanyúló gyökerekkel rendelkező CE Glassnál is fontosnak tartják, akik családi vállalkozásból nőtték ki magukat mára egy 400 főt foglalkoztató cégcsoporttá – írja a cég közleményében. Az egykori Szilánk az idén csatlakozott az előző években is már minősítést elnyerő szegedi cégek, a BP, a PC Trade Systems Kft., az Autotherm Kft. és a Sonrisa Informatikai Kft. táborához.

Forrás: CE Glass

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb