Közélet

Csütörtöktől Szegeden is elsőbbséget élveznek a postán a 65 év felettiek

A vásárlási idősáv mellett csütörtöktől a szegedi postákon is, a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Az idősek számára azt javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek – közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

A fertőzésveszély csökkentése érdekében továbbá a Magyar Posta újra bevezeti az egyedi várakozási rendet, amelynek értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgálóult működik. Mindezek mellett a várakozókat arra kérik, hogy a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra várakozzanak. Az ügyfelek beléptetését, irányítását – ahol szükséges – egy postai munkatárs segíti majd.

A Magyar Posta e mellett továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket, vagyis érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával. A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban továbbra is kötelező a maszk használata, és a nagy létszámú telephelyeken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérséklet-mérés – olvasható továbbá a közleményben.

A 65 év feletti polgároknak korábban vásárlási idősáv is ki lett alakítva, amikor csak ők tartózkodhatnak az üzletekben, drogériákban és gyógyszertárakban. Erről bővebben:

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb