Mindenmás

Napi pakk, szerda: jön a hét leghidegebb napja Szegeden, londoni 6:3, drágább lesz a gázolaj

Jó eséllyel a hét leghidegebb napját kell kibekkelnünk ma, mindemellett a gázolaj ára is feljebb kúszik egy kicsit. Ma van az Aranycsapat legendás győzelmének napja, és 55 éve, Londonban a Beatles miatt már volt egy mini vásárlási idősáv. Öltözz fel ma is melegen, és kezdd a napot a Szeged365 legfrissebb híreivel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Katalin, Alán, Alen, Emma, Emmi, Erzsébet, Karen, Karin, Karina, Kata, Katarina, Katerina, Kati, Kitti, Liza, Mózes, Katinka – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a magyar labdarúgás napja, a londoni 6:3 emlékére. Az “Aranycsapat” 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét nemzeti emléknappá nyilvánította. A magyar válogatott tagjai az évszázad mérkőzésén (1953. november 25.): Grosics Gyula – Buzánszky Jenő – Lóránt Gyula – Lantos Mihály – Bozsik József – Zakariás József – Budai II László – Kocsis Sándor – Hidegkuti Nándor – Puskás Ferenc – Czibor Zoltán. Szövetségi kapitány: Sebes Gusztáv.
  • Tudod mióta van jégkrém? Hihetetlen, de már a 18. században is kedvelték az emberek a hűsítő finomságot, amit az is bizonyít, hogy 247 éve először jelent meg jégkrém reklám újságban, a New York Gazette-ben.
  • 233 éve született Franz Xaver Gruber zeneszerző és orgonista, aki a “Csendes éj” kezdetű karácsonyi ének dallamát komponálta.
  • 176 éve jött világra Karl Benz német mérnök, feltaláló, az autózás úttörője.
  • 116 éve látta meg a napvilágot Nádasdy Kálmán, háromszoros Kossuth-díjas film- és operarendező, zeneszerző és műfordító. Ő volt az alkotója az első magyar színes filmnek, a Ludas Matyinak 1949-ben.
  • 91 éve született Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze.
  • Ma lenne 82 éves Takács Marika, aki 1957-től, a nyilvános adások kezdetétől a Magyar Televízió bemondónője volt.
  • Vásárlási idősáv, 60-as évek edition: 55 éve a londoni Harrod’s áruház két órára csak a Beatles-fiúk számára nyitott ki, hogy megvásárolhassák ajándékaikat.
  • 49. születésnapját ünnepli az Egy rém rendes család Kellyje, azaz  Christina Applegate amerikai színésznő.

HIDEG NAPUNK LESZ

Igaz, csak pár fokkal, de szerdán még tovább esik majd a hőmérséklet Szegeden. ha még nem tetted meg, érdemes téli gumira váltani: a hajnali fagy után napközben még az 5 fokot sem éri majd el a maximum.

DRÁGUL A GÁZOLAJ

Úgy tűnik, két forinttal emelkedik a gázolaj átlagára ma, míg a benziné változatlan marad. Mától egy liter gázolajért 373 forintot kell kifizetni átlagosan, a benzinből ugyanekkora mennyiség 354 forintba kerül majd.

OLCSÓBBÁ VÁLNAK A PÉNZÜGYEINK

A Magyar Bankszövetség és a tárca javaslataira építve hat intézkedést fogadott el az operatív törzs kedden, ezek mindegyike egyszerűbbé, olcsóbbá, és gyorsabbá teszi a pénzügyek intézését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb