Közélet

Kövér szerint nincs tervben további szigorítás

Bár Müller Cecília szerint a kormány szerdán dönt a járványügyi intézkedések szigorításáról vagy lazításáról, Kövér László kedd este már arról tájékoztatta az osztrák Nemzeti Tanács elnökét, hogy Magyarországon nincs tervbe véve további szigorítás Karácsonyig – értesült a 24.hu. A portál szerint a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a kormány intézkedései.

KÖVÉR LÁSZLÓ: NINCS TERVBEN TOVÁBBI SZIGORÍTÁS AZ ÜNNEPEKIG

Az Országgyűlés elnöke kedden videómegbeszélést folytatott osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával, amin a parlament sajtófőnökének tájékoztatása szerint Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a szigorítások enyhítésével számolnak, erre karácsonyig lépésről lépésre kerülhet sor. Erre jött Kövér László válasza, mely szerint Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a kormány intézkedései.

Tehát, ha jól értesült a házelnök, a kormány nem tervez sem szigorítani, sem lazítani, a jelenleg érvényben lévő szabályok maradhatnak egészen Karácsonyig.

EZÚTTAL NEM KÖVETNÉNK AZ OSZTRÁK MINTÁT

Kövér László szavaiból az jön le, hogy a magyar szabályozás ezúttal nem követné bő egy héttel az osztrákot. A nyugati szomszédunknál a legutóbbi szigorítások során napközben is szigorú kijárási korlátozásokat léptettek érvénybe, a napi szükségletek ellátásához szükséges üzletek kivételével minden boltot bezártak, az iskolák pedig digitális oktatása álltak át – Wolfgang Sobotka elmondása alapján ezeken enyhíthetnek tehát az év végéig.

JELENLEG ÍGY FEST A HELYZET MAGYARORSZÁGON ÉS SZEGEDEN

Mielőtt teljesen összekavarodnál szigorítás-ügyben, két dolgot leszögeznénk:

  • Hogy pontosan mi lesz, szerdán kiderül – a kormány ülését követően ma hivatalosan is bejelentik, milyen döntéseket hoznak szigor-ügyben.
  • Addig is, A-tól Z-ig mindent megtalálsz folyamatosan frissülő Szeged 365 Kisokosunkban, a maszkviseléstől kezdve a vásárlási idősáv szabályain át.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb