Kikapcs

“Neked Munka, nekem Álom” – fogyatékkal élőként is egy fél napra bárki lehetsz

“Neked Munka, nekem Álom” címmel hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely a fogyatékkal élő emberek számára biztosít lehetőséget, hogy megismerhessék, és kipróbálhassák magukat álmaik szakmájában. A holnapi eseményre már ötödik alkalommal kerülhet sor Szegeden, mely keretében a Kreatív Formák Alapítvány által toborzott, kiválasztott és felkészített fogyatékkal élő emberek  eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes munkahelyen, munkakörben.

Idén a program keretében, november 27-én pénteken reggel 9 órakor a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Korzó Zeneházban fogadja Reicher Dórát, aki születésétől fogva nem lát, jelenleg ötödéves hallgatója az SZTE BBMK-nak oboatanári szakon.

Reicher Dóra részt vesz a zenekar próbamunkájában, Alessandro Marcello d-moll Oboaversenyének két tételét próbálja szólistaként. A járványhelyzetre való tekintettel a zenekar nem nagy méretű, szellős ültetésben, maszkban fog játszani. A próbába valós bekapcsolódásban segíti, mellette ül a zenekar oboaművésze, Gégény Anett. A próba végén előadásszerűen is megszólal a mű, hangfelvétel készül, melyet Reicher Dóra emlékül meg fog kapni.

Fotó: sk-szeged.hu, a fotó egy korábbi évben készült a Neked munka, nekem álom program során

A próba részvételt beszélgetések egészítik ki: Gyüdi Sándor igazgató beszél az intézményről, célkitűzéseiről, működéséről. Gégény Anett pedig pályájáról, mindennapi munkájáról a zenekarban. Reicher Dóra valószínűleg nem fog zenekari muzsikusként dolgozni, de tanári munkája során hasznosítani tudja a zenekari munkával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatot.

Forrás: Kreatív Formák Alapítvány 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb