Mindenmás

Súlyosbítják Szegeden a 13 kg marihuánát szállító szerb drogfutár büntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a letartóztatásban lévő szerb férfival szemben, akit a Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélt.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2020. október 25. napján egy ismeretlen, szerbül beszélő személy megbízásából közel 13 kg marihuánát szállított Szerbiából Magyarországra a személygépkocsijának üzemanyag-tartályába, valamint pótkerekébe elrejtett csomagokban, amelyet Prágába szeretett volna eljuttatni. A férfi a délutáni órákban Tompánál lépte át a magyar határt, azonban a pénzügyőrök a vámvizsgálat alkalmával megtalálták a járműben elrejtett kábítószert és a férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

Fotó: Szabó Dávid

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a kiutasítás súlyosítása, a vádlott és védője pedig a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a kiszabott szabadságvesztés és kiutasítás súlyosítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb