Sport

Szeged365 fotóriport: éld át újra velünk a Mol-Pick Szeged – Elverum meccset

Fergeteges győzelmet aratott tegnap este az újszegedi Sportcsarnokban a MOL – Pick Szeged, 36-27-re megverte a norvég Elverum csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában. Török Kornél fotóriporter kollégánk a pálya mellett izgulhatta végig a mérkőzést, amelynek legjobb pillanatait meg is örökítette nektek. Éld át újra képeinkkel a kékek diadalmas győzelmét!

284 NAP UTÁN LÉPHETTEK ITTHON ÚJRA PÁLYÁRA A SZEGEDIEK

A MOL – Pick Szeged közleménye szerint az utolsó hazai pályán játszott meccse a csapatnak február 16-án volt, amikor is a kékek 32-29-re legyőzték a francia Paris Saint Germain együttesét. A közlemény összefoglalja, hogy a szegedi csapat 203-szor játszott eddig a BL-ben. Kilencvenhétszer nyertek a fiúk, tizenhét döntetlen mellett nyolcvankilencszer szenvedtek vereséget. Most az Elverum ellen behúzták a kilencvennyolcadik győzelmet is.

EZ MÁR NEM AZ ELSŐ GYŐZELEM AZ ELVERUM ELLEN

A Pick Szeged a tegnapi meccset megelőzően kétszer mérkőzött meg az Elverum Handball csapatával. Ezek alapján remek statisztikákat tudtak hozni, hiszen eddig mind kétszer nyertek a norvég együttessel szemben. Itthon 32-25-re, idegenben komoly csatában 26-25-re. Tegnap este pedig megszületett a szegediek harmadik győzelme a norvégok ellen!

GÓLZÁPORRAL INDULT A MÉRKŐZÉS AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN

Az első félidőben szinte végig kettesével lőtték a gólokat a csapatok. Dean Bombac, Nik Henigman és Bodó találataira Máthé mellett a rendkívül tehetséges norvég szélső, Alexander Blonz tudott a legtöbbször válaszolni. Az első harminc perc után 17-15-ös hazai előnnyel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A MÁSODIK FÉLIDŐ ELSŐ HÉT PERCÉBEN MÁR NAGYON ELHÚZTAK A KÉKEK

A szünetet követően magasabb fokozatra kapcsolt a Szeged, aminek köszönhetően nyugodtan játszhattak a hátralévő időben. Mikler védéseivel – összesen 17 volt neki -, valamint az egyaránt legjobb szegedi meccsüket játszó Henigman és Stanislav Kaspárek góljaival a mieink 24-18-ra elhúztak az első hét percet követően. A hajrának 28-24-es szegedi előnnyel vágott neki a két csapat. Mikler ekkor már Blonz ellen is bemutatott egy hatalmas védést, Bodó újabb két találatával pedig az utolsó pár perc már izgalommentesen telt.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb