Sport

Ez nagyon fájt: 3 góllal győzte le a Csurgó KK a Kékeket

Hazai pályán szenvedett vereséget a MOL-PICK Szeged a K&H férfi kézilabda ligában, a Csurgói KK 33-30-ra nyert ellenünk az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Úgy tűnt, mintha egyetlen meccs erejéig kialudt volna az Elverum által csütörtökön látott tűz.

MOL-PICK SZEGED–Csurgói KK 30–33 (11–12)
Férfi kézilabda NB I., 15. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 8/4, Henigman 2, Bombac 4, Bánhidi 6, Bodó 5, M. Stranovsky 2. Csere: Kaspárek 1, Canellas 1, Gaber, Mackovsek 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgói KK: Tatai – Vasics 2, Leimeter 1, Hanusz 6, Szeitl 5, Borsos 4, Kovacsevics 1. Csere: Pallag (kapus), Popovics, Krsmancic 8/3, Vasvári, Krecic 3, Gábor 3. Vezetőedző: Alem Toszkics.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/3.
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.

Süli Róbert összefoglalója a Pickhandball.hu oldalról:

Szeitl két beállós góljával indult a meccs, mi az 5. percben Bánhidi Bence révén szereztük az első találatunkat. A 9. percben Dean Bombac pazar csele, majd gólja után egyenlítettünk, 4-4. A CSKK tartotta az előnyét, a 16. percben 5-6-ot mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. A helyzet sokáig nem változott, a 20. percben 9-6-os csurgói vezetésnél Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek időt is kellett kérnie. Ez jót tett, csináltunk egy 3-0-s rohamot, egyenlítettünk, 9-9. A félidőben mégis a CSKK vezetett, méghozzá 12-11-re.

Bánhidi Bence szerezte az első gólt a második játékrészben, majd a 34. percben ismét ő talált be, végre vezettünk 14-13-ra. Nem nyugodtunk meg, rengeteg biztos helyzetet rontottunk el, így a 38. percben megint a vendégek vezettek, méghozzá 17-15-re. Tíz perccel a vége előtt is megmaradt a vendégvezetés, volt izgalom. Sőt, az 51. percben 28-24-re lépett el a CSKK. Ez rendesen belelkesítette a vendégeket, így a hajrában is tartották magabiztos vezetésüket. Sajnos csak kicsit sikerült közelebb kerülnünk, így vereséget szenvedtünk.

“Az első félidőben rosszul támadtunk, a másodikban pedig nem működött a védekezésünk, 21 gólt kaptunk. Nem keressük a kifogásokat, az nem lehet kifogás, hogy csütörtökön BL-meccset játszottunk. Fel kell készülnünk arra, hogy a jövőben még ennél is több, három-négy meccs is várhat ránk egy héten belül” – nyilatkozta a mérkőzés után Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője. Mint mondta, óriásit csalódott, hiszen régen veszítettünk már meccset itthon, majdnem három éve kaptunk ki a Plocktól, ez a sorozat pedig hosszú és szép volt. A mester szerint sokaknak el kell gondolkodniuk hétfőig, hogy mi a jövő.

Legközelebb jövő csütörtökön 18.45-kor a német Flensburg otthonában, a Bajnokok Ligájában lépnek pályára a Kékek. A meccset élőben adja majd a Sport 1 TV.

Fotók és forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb