Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: fagyos lesz az advent első vasárnapja, de Szegedre érkezik a hazai BBQ királya

Egyre biztosabban kopogtat a tél a szegedi időjárás ajtaján: bár lesz egy kis napsütés, de fagyos lesz az idő odakint. Szerencsére a hangulat már kevésbé lesz fagyos: Szegedre érkezik a hazai BBQ királya, Németh Tamás, akivel az előírások miatt nem találkozhatsz, de a finomságait megkóstolhatod. Főzz egy bivalyerős kávét, és pörgesd fel a napot a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

TaksonyIlma, Filoméla, Filoména, Rápolt – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van advent első vasárnapja. A keresztény kultúrkörben Advent első vasárnapja a karácsony napját, vagyis december 25-ét megelőző negyedik vasárnap. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig, január 6-ig tart. Az advent szó jelentése „eljövetel”, az időszak a karácsonyt megelőző várakozás ideje, az Úr eljövetelének várása.
  • 218 éve látta meg a napvilágot Wilhelm Hauff német író, meseíró, A kis Mukk története szerzője.
  • 217 éve született Christian Doppler osztrák fizikus, akiről a Doppler hatást nevezték el. A Doppler-effektus vagy magyarosabban Doppler-hatás a hullám frekvenciájában és ezzel együtt hullámhosszában megjelenő változás, mely amiatt alakul ki, hogy a hullámforrás és a megfigyelő egymáshoz képest mozog. Ezt a jelenséget észlelhetjük például akkor, amikor egy szirénázó mentőautó halad el mellettünk, és a sziréna hangját nem egyenletesnek halljuk.
  • 121 éve megalakult az FC Barcelona.
  • 87. születésnapját ünnepli  Keserü Ilona, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas festőművész.
  • Ma lenne 78 éves Dunai Lajos olimpiai bajnok labdarúgó.
  • 66 éves lett Joel Coen Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró, rendező, A nagy Lebowski, a Fargo és a Nem vénnek való vidék alkotója.

FAGYOS LESZ AZ IDŐJÁRÁS VASÁRNAP

A hét utolsó napján is folytatódik a hideg, szürke, télies idő Szegeden és környékén, de a délutáni órákban azért egy kicsit kisüthet a nap. Ez azonban még nem ígér jó időt a jövőhétre nézve, szerdán ugyanis akár havazhat is térségünkben.

A MARS TÉRRE KÖLTÖZIK AZ ADVENT

A Szegedi Városkép és Piac Kft. jóvoltából mégiscsak lesz egy kis adventi vásár Szegeden, ugyanis azok a kézművesek, akik minőségi, népművészeti, iparművészeti termékeket gyártanak, és korábban jelentkeztek a karácsonyi vásárba, beköltözhetnek a Mars téri piacra. A rendezvényről bővebben itt írtunk.

Fotó: eotvoskollegium.blog.hu

HIÁNYOZNAK A BBQ ÍZEK? AKKOR A VASÁRNAP A TE NAPOD!

Imádod a BBQ-t? Van egy jó hírünk! A füstölés királya ismét Szegedre látogat. Németh Tamás már több alkalommal bebizonyította a Napfény Városában élőknek, hogy milyen remekül süt-főz, a szegediek pedig elmondása szerint biztosították őt afelől, hogy mennyire szeretnek jókat enni. Itt mutatjuk, mit kell tudnod a legfinomabb ízekről.

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb