Gasztro

Németh Tamás, Szegeden füstölgő BBQ séf, a Dining Guide-ban: “Tisztítótűz ez az év”

Szegeden vendégeskedik ma az ország barbecue-fenegyereke, akit a legrangosabb kulináris magazin, a Dining Guide kapott el egy szókimondó, füstös interjúra. Tomi nem hazudtolta meg önmagát.

APROPÓ 1.0.: NÉMETH TOMI MA SZEGEDEN FÜSTÖLÖG

A kedvenc tetkós-szakállas séfünk már annyiszor füstölgött Szegeden, hogy legutóbb tiszteletbeli szegedivé fogadtuk. Ha csíped a BBQ ízeket, készülj: vasárnap estig a Csongrádi sugárúton parádézik a nagymester, a Pizzamonster teraszán – az iron block smoker füstjét még a túloldalról is lehet látni:

Ezeket a fotókat már tőle kaptuk ma reggel:

APROPÓ 2.0.: TOMI ARANYKÖPÉSEI A DINING GUIDE-BAN

A BBQ rock ‘n roll hőst pár nappal a legutóbbi, szegedi dzsemboriját firtató Szeged365 interjúnk után a Dining Guide is elcsípte egy körre. Teljesen más volt a téma, ezért úgy éreztük, van még egy kör Tomiban – íme a legjobb aranyköpései a második beszélgetésből. Ha nagy a baj, így szól a füstös-tetkós séf mantrája: „csináld, csináld, csináld!” Amilyen profán, olyan esszenciális jótanács tud ez lenni a nehézségek idején. Tamás az idei évben nem egyszer ismételte el saját magának is, márpedig ha valakire igaz a mondás, hogy mindig előre néz és halad, rá egészen biztosan.

A rendeletek változnak, a one-man show marad.

Tomi, amikor nem Szegeden füstölög, a Balaton északnyugati csücskében, a Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy vonalon nyomja a gasztro-ipart. Nyáron a Konyha 2.0-t vitte, a téli időszakban pedig a szintén gyenesdiási Faludiban süt. Újdonság, hogy egyre tudatosabban nem csak süt, pontosabban nem csak barbecue-sként teszi. BBQ fronton tett szert ismertségre, de egyre szívesebben mondja nemes egyszerűséggel, hogy „füstben sütök”, és a kínálatában is megszaporodtak a hagyományos magyar ételek – írja a Dining Guide. „Nyáron is kiderült, hogy ha itt vagyok, akkor jönnek a vendégek. Teljesen más számokat produkálunk, ha én is jelen tudok lenni, ezt meg kellett tanulnom az elmúlt évek alatt. Kell az ember, az arc, a történet a hely mögé.

Séfnek született, nem megy el kamionosnak.

„Sok Facebook-csoportban látom, hogy mennyi minden más szakmát választanak most a vendéglátósok. Nem könnyű és nem a nagy pénzek időszaka ez most, de én még a kérdést sem értem. Én séfnek születtem. A nagyszüleim balatoni vendéglőjében már gyerekkoromban minden munkát elvégeztem, amit rám bíztak, azután szakácsnak tanultam. Én ezt fogom csinálni, amíg csak lehet” – nyilatkozta a rangos gasztro-portálnak.

Tomi nagyon bizakodó, hogy decemberben lazítanak az itthoni korlátozásokon. Teli vagyunk tervekkel, szeretném füstben elkészíteni az ünnepi magyar ételeket, és szervezni egy látvány-disznóvágást: nem a véres részletekkel, de közösségi programként, kis oktatással. “Akárhogyan is alakul a közeljövő, betartjuk a szabályokat, és alkalmazkodunk a helyzethez” – zárta gondolatait a BBQ fenegyerek.

VASÁRNAP ESTIG SZEGEDEN FÜSTÖLÖG

Ezt meg csak úgy, itt hagyjuk. Tomi ma estig a Pizzamonster teraszon pörög a smoker mögött, ha pacsiznál egyet vele, maszkot fel, ott találod. Minden egyéb más infót pedig IDE kattintva, a hivatalos eseményben.

Forrás: Dining Guide

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb