GasztroKikapcs

Imádod a BBQ-t? Van egy jó hírünk! A füstölés királya ismét Szegedre látogat

Imádod a BBQ-t? Van egy jó hírünk! A füstölés királya ismét Szegedre látogat. Németh Tamás már több alkalommal bebizonyította a Napfény Városában élőknek, hogy milyen remekül süt-főz, a szegediek pedig elmondása szerint biztosították őt afelől, hogy mennyire szeretnek jókat enni. Éppen ezért nem is volt számára kérdés, hogy jövő vasárnap, a Pizzamonster teraszán megrendezett mini BBQ fesztiválon megint megajándékozza majd őket egy-két vagánysággal.

A séf, mint az köztudott nem egy megszokott és hagyományos módon pörgeti a barbecuezást, rendszerint kombinál, társít, sőt saját fűszerkeveréket használ. Nem nagyon tud és akar a megszokott sémák szerint dolgozni. Imád ötletelni és kísérletezni. Ezt azonban a szakma nem mindig nézi jó szemmel. Igyekszik mindig csavarni egyet az alapötleten, ami azt jelenti, hogy ezzel a stílussal, amit jelenleg képvisel egyre inkább csak eltávolodik az igazi, jól bevált BBQ-tól. Ezt azonban egyáltalán nem bánja, így képes ugyanis élményt biztosítani az ínyencek számára. Szereti, ha egy étel a valóságban is úgy néz ki, mint, ahogyan az a képeken illusztrálva van.

De vajon mi az, ami miatt mindig igent mondd, ha a Napfény Városa felé kell venni az irányt? Mitől imádja annyira Szegedet és persze a szegedieket? Rácsörögtünk és megkérdeztük! Na meg persze azt is megtudakoltuk, hogy mivel készül a jövő vasárnapra.

“Én nagyon szeretem Szegedet, ez az egyik kedvenc városom, nagyon sokat jártam már ott és nagyon érdekes a számomra az, hogy nincs olyan vendéglátóegység, amely erősebben a BBQ-ra épülő vonalat képviselné, így aztán mindig azt érzem, mintha nagyobb lenne az érdeklődés arra, amit csinálok, amiket oda tudok vinni. De nem csak az érdeklődés, hanem a visszajelzések is jók, mindig rengeteg üzenetet kapok, amikor ott vagyok, illetve miután eljövök. Sajnos a kialakult helyzetre való tekintettel most is, pont úgy, mint májusban, az elkészült ételeket a szegediek a kiszállítást követően csak otthon tudják elfogyasztani, így aztán a nagy közös beszélgetések és pálinkázások most sajnos elmaradnak. Pedig kialakult már egy kemény mag, egy mindig visszajáró, a fűszerek és szószok iránt nagy érdeklődést mutató réteg, akikkel jó együtt lenni. Szerencsésnek mondhatom magam egyébként, ugyanis a koronavírus-járvány sem rám sem pedig a hivatásomra nem vagy legalább is nem akkora mértékben gyakorol hatást. Sőt, ez az időszak remek arra, hogy új dolgokat kreáljak és alkossak. Örülök, hogy mindehhez sok-sok, természetes alapanyagot és helyi terméket tudok felhasználni, azt hiszem ez ebben a rendkívüli helyzetben különösen fontos a kistermelőink számára is. Az meg még inkább boldoggá tesz, hogy ezt a szegedieknek is megmutathatom.”

Németh Tamás reméli, hogy az egynapos mini gasztro fesztiválnak most is akkora sikere lesz, mint, amekkora tavasszal volt, bár az esemény akkor három napon át dübörgött és minden finomság elfogyott, a séf bízik abban, hogy ennek a rövidített változata is ugyanilyen sikeres lesz majd a jövő vasárnap.  

Fotó: A Konyha 2.0 hivatalos Facebook oldala

Hogy mivel készül?

  • saját töltésű kolbásszal – amelyből egyébként 90 kg alig volt elég májusban –
  • csirkés, paradicsomos, sajtos quesadillaval
  • és a pulled pork szendviccsel, amit már sokszor „visszatapsoltak” a szegediek

Mi biztosan nem hagyjuk ki!

Fotó: Szabó Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb