Közélet

Két lépcsőben emelhetik a parkolási díjakat Szegeden

Előterjesztést nyújtott be Nagy Sándor, alpolgármester arra vonatkozóan, hogy jövő évtől 7 százalékkal növeljék meg a parkolódíjakat Szeged területén, majd 2022-től további 4 százalékkal – tudtuk meg a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság ma kiadott közleményéből.

Az előterjesztés emellett azt is tartalmazza, hogy a parkolás ingyenessé tétele havonta nettó 85 millió forint bevételkiesést eredményez. 2021-ben a járványhelyzet miatt kevesebb az utas, a megvonásokkal együtt mindez 800 millió forint bevétel csökkenés eredményez, ezért így próbálnák a kiesést kompenzálni. Nagy Sándor az előterjesztésben emellett azzal indokolja az emelést, hogy a zöld zónában 2013 óta nem változott a parkolás díja, ezért azt 7 százalékkal növelné 2021-től. Az előterjesztés továbbá arra is kitér, hogy a kedvezményes bérletek a lakossági, óvodai és iskolai, valamint a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával szerződést kötött házi, gyermek-, és fogorvosok számára 12 ezer forint legyen egy évben.

KEVESEBB LESZ AZ INGYENES PARKOLÁS ÜNNEPEKKOR IS

A karácsonyi időszak ingyenes parkolásának napszámát is csökkentenék, a mostani 8-ról 3-ra. Jelenleg december 24-től 31-ig ingyenes a parkolás Szegeden minden évben, ez ezentúl kizárólag a három karácsonyi napra, valamint a hétvégékre vonatkozna.

Tehát a következő árlista lesz érvényben:

Zöld zóna – 515 forint/óra

Sárga zóna – 235 forint/óra, egy napra viszont 1410 forint

Forrás: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal honlapja

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb