Közélet

Mintegy 40 fát vágnak ki a Belvárosi híd és a Bertalan híd közelében

A Belvárosi híd újszegedi oldalán, valamint a Bertalan híd és a Tiszán lévő egyik úszómű között található részen fahasználati munkálatokat végez az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a nagy dőlésveszélyű, már koros fákat vágják ki a szakemberek, amelyek helyére újabb fákat fognak ültetni – tette közzé a vízügy hivatalos Facebook oldalán.

Az ATIVIZIG 2020 novemberében két vagyonkezelésében lévő, fával borított területen kezdett meg fahasználati munkákat. Mindkét terület Szeged nagy látogatottságú belterületén helyezkedik el. Az egyik helyszín a Belvárosi híd újszegedi oldalán található, ahol a rendkívül nagy dőlésveszélyű, túlkoros és nagy méretű nemes nyárfákat távolították el.

Fotó: Ativizig hivatalos Facebook oldala

Helyükre, a faanyag elszállítása és a terület előkészítése után, 40 darab őshonos sorfát – magyar kőrist – ültetnek még az idei évben. A másik terület a Bertalan híd és a Tiszán lévő egyik úszómű között található, ahol a beteg, csúcs-száradt és szintén dőlésveszélyes fehér füzek eltávolítását végzik el a szakemberek. A kivágott fákat itt 30 darab őshonos, nagy méretű sorfákkal – szintén magyar kőrissel – pótolják.

Fotó: Ativizig hivatalos Facebook oldala

Forrás: Ativizig hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb