Közélet

Napi összefoglaló: 233 új koronavírusos eset a megyénkben, megindult a tram-train villamosvonal tesztelése

Jönnek a nap legfontosabb hírei:  jövő héten megtudjuk, számíthatunk-e korlátozásokra karácsonykor, ugyanakkor tovább nőtt a fertőzöttek száma hazánkban és a britek elkezdhetik forgalmazni az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Helyi híreink is vannak: mától nem emelhet adót az önkormányzat Szegeden sem, valamint kezdetét vette a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő villamosvonal tesztelése. Mindezek mellett pedig fotóriporttal is készültünk mára.

NAPI OPERATÍV TÖRZS: A JÖVŐ HÉTEN KIDERÜL, MI LESZ VELÜNK KARÁCSONYKOR

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján többek között az is kiderült, hogy jövő héten döntenek arról, mi lesz velünk karácsonykor. Továbbá szó volt arról is, hogy a kevés pozitív teszt azt mutatja, hogy a járvány lassan stabilizálódni kezd és jelenleg 122 általános iskola van, ahol rendkívüli szünetet hirdettek a fertőzöttek miatt. Részletek:

233 ÚJ ESET A MEGYÉNKBEN, ORSZÁGOSAN KÖZEL 8000-EN KÓRHÁZBAN

Az elmúlt 24 órában 4136 új esetet regisztráltak, ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 233 új fertőzöttet tartanak számon. Országosan elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg és 8000-en vannak jelenleg kórházban. Napi adatok bővebben:

NEM EMELHETNEK ADÓT AZ ÖNKORMÁNYZATOK

Az új rendelet szerint a kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek, új adót vessenek ki, és emellett jövőre hatályban kell tartaniuk a 2020-ban bevezetett adókedvezményeket is. A döntés 2021. február 8-ig hatályos, azt követően lehetősége van a kormánynak módosítani, újraszabályozni a rendeletet.

A BRITEK JÓVÁHAGYTÁK AZ ÚJ VAKCINA FORGALMAZÁSÁT

Indulhat a gyártás, engedélyezte a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

MEGINDULT A TRAM-TRAIN VILLAMOSVONAL TESZTELÉSE

Kezdetét vette a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő, tram-train névre hallgató, villamosvonal tesztelése. A közlekedésfejlesztésre épülő, hosszú évek óta tartó beruházás megvalósítása tehát lassan de biztosan révbe ér és több szempontból is különleges lesz.

IGAZI ADVENTI HANGULAT URALKODIK A MARS TÉRI PIACON

Bár az igazi nagy adventi kavalkád idén a belvárosban elmarad, viszont akik mégis szeretnének egy kis ünnepi hangulatot vinni a mindennapok szürkeségébe, azoknak adott a Mars téri piac, ahol csinos kis kézműves meglepetésekből, karácsonyi díszekből és ízletes szaloncukorból sincs hiány. Tekintsd meg a helyszínről készült fotóriportunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb