Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: enyhül az időjárás Szegeden, BL meccset játszik a MOL-Pick Szeged, Ozzy szülinap

Az elmúlt napokhoz képest enyhébb, ám csapadékosabb időjárás érkezik Szegedre. Ma már párás lesz a levegő, de komolyabb esőre nem kell számítani. Fontos BL meccset játszik a MOL-Pick Szeged a Flensburg ellen, és a Napfény Városában indul a Liszt Ferenc kamarazenekar online koncertdömpingje. Hogy ma is képben legyél, kezdd a napot a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Ferenc, Olívia, Atala, Atália, Atika, Berend, Lúciusz, Xavér, Xavéria, Zoárd, Zoárda, Zuárd – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Fogyatékkal Élő Emberek Nemzetközi Világnapja.
  • 109 éve született Nino Rota olasz zeneszerző, A keresztapa lenyűgöző filmzenéjének írója.
  • 90 éve Párizsban megszületett Jean-Luc Godard francia filmrendező, a Kifulladásig és a Bolond Pierrot alkotója. Ugyanezen a napon átadták a Hajós Alfréd tervei alapján készült Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margit-szigeten.
  • 82 éve jött világra Csernai Tibor olimpiai bajnok labdarúgó.
  • 72 éves lett Ozzy Osbourne Grammy-díjas angol heavy metal énekes, a Black Sabbath együttes frontembereb.
  • Ma töltötte be a 6. x-et a Daryl Hannah amerikai színésznő, a Szárnyas fejvadász, a Csobbans és a Kill Bill sztárja és Julianne Moore Oscar-díjas amerikai színésznő, a Boogie nights és A nagy Lebowski szereplője.  
  • 55 szál gyertyát fúj ma el Katarina Witt német műkorcsolyázó, többszörös olimpiai bajnok. A gyönyörű exsportoló 2015-ben fellépett a Szegedi Szabadtérin is.
  • 52 éve Indianapolisban megszületett Brendan Fraser színész, A múmia sztárja.
  • 49. születésnapját ünnepli Till Attila televíziós műsorvezető.
  • 41 éve Japánban bemutatták az első, kereskedelmi forgalomba szánt mobiltelefonokat.
  • 35 éves lett Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó és Amanda Seyfried amerikai színésznő.
  • 28 éve elküldték az első sms-t. Az első SMS-t, “Boldog karácsonyt” szöveggel 1992. december 3-án a Vodafone hálózatából küldte az angliai Neil Papworth. Érdekesség, hogy az üzenetet nem is mobilról, hanem számítógépről küldték, és ekkor még díjmentes volt a szolgáltatás.

ENYHÜL AZ IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Hajnalban fagyni fog, délután pedig majd kisüt a nap: az elmúlt időszakhoz képest jóval enyhébb lesz az időjárás Szegeden. A kora reggeli hideg miatt még csúszósak lehetnek majd az utak, de a délután kellemes időt ígér.

NÉMETORSZÁGBAN A MOL-PICK SZEGED

Csütörtökön 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligájában Németországban, az SG Flensburg-Handewitt otthonában lép pályára a MOL-Pick Szeged. Az együttes ötödik nemzetközi fellépésén ez már a negyedik idegenben megvívott küzdelem lesz.

SZEGEDEN INDÍTJA TÉLI KONCERTDÖMPINGJÉT A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR

Decembertől online követhetők a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjei, az első virtuális előadás csütörtökön látható a Filharmónia Magyarország szervezésében. A téli koncertdömping Szegeden indul a zenekar Járdányi Pál Szimfonietta című művével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb