Kikapcs

Karácsonyfadíszítés és társasjáték-kölcsönzés? Téli ajánlatok a Somogyi-könyvtárból

A közelgő ünnepek kapcsán számos, érdekes programmal vár a szegedi Somogyi-könyvtár. Lesz itt karácsonyfa-díszítés, lélekmelengető, ünnep gondolatokat is várnak, de továbbra is működik a Könyv(tár)Pont, így a zárvatartás alatt is kölcsönözhetünk bőven könyveket és akár társasjátékot is. Nézzük, miket ajánl decemberre a Somogyi-könyvtár.

KARÁCSONFA-DÍSZÍTÉS ÉS KEDVES GONDOLATOK

Díszítsük fel közösen a könyvtár fenyőfáját! A Somogyi-könyvtár főbejárata előtt álló fenyőfára otthon készült karácsonyfadíszeket várnak a szervezők december 10 és 23-a között. A díszek elkészítéséhez pedig segítséget is adnak a könyvtár YouTube csatornáján. Ugyanebben az időszakban továbbá lélekmelengető karácsonyi gondolatokat is vár a könyvtár, vagyis a számodra legkedvesebb idézeteket, emlékeket, amelyekkel a papírgömbökből összeállított fenyőfát díszítik, és töltik meg gondolataink melegével a stilizált kandallót.

TOVÁBBRA IS MŰKÖDIK A KÖNYV(TÁR)PONT

A koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt a Somogyi-könyvtár Könyv(tár)Pontot működtet, melynek keretében (a zárvatartás alatt is) kölcsönözhetnek a könyvtár olvasói. Könyv(tár)Pontos kölcsönzéskor az előzetes online megrendelés után a központikönyvtár és a fiókkönyvtárak előtti átvevőponton rövid idő alatt lebonyolítható a könyvek visszaadása és átvétele. A szolgáltatás a központi könyvtárban hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10.00–12.00 és 13.00–15.00 között vehető igénybe, míg csütörtökön 10.00–12.00 és 15.00–18.00 között. A fiókkönyvtárakban pedig kedden és pénteken 10.00–12.00 között és 13.00 órakor, míg csütörtökön 11.00–12.00 és 15.00–18.00 között.

Forrás:sk-szeged.hu

ONLINE ELÉRHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK TÁRHÁZA A SOMOGYIBAN

A koronavírus okozta járvány miatt a könyvtár zárva tart. Mit nyújthat egy könyvtár ebben a helyzetben? Folytatja azt a munkát, amit korábban is végzett, csak mindezt az online térbe kihelyezve. Talán még soha nem volt annyira aktuális a könyvtár jövőképének mottója: „Otthon a könyvtárban – könyvtár az otthonokban”. Mivel a könyvtárak személyesen nem látogathatók, ezért a Somogyi-könyvtár valamennyi munkatársa azon dolgozik, hogy az az olvasók és érdeklődők otthonába varázsolja a könyvtárat, annak minden lehetséges szolgáltatásával együtt. Ízelítő az online is elérhető szolgáltatásainkból itt.

Forrás: kultura.hu

MÉG TÁRSASJÁTÉKOT IS KÖLCSÖNÖZHETÜNK

A legkisebbekkel együtt töltött időben lehet a főszerep a játéké, hiszen már társasjátékot is kölcsönözhetünk a könyvtárból. Kölcsönözni érvényes olvasójeggyel rendelkező, 16. életévét betöltött személy tud és a kölcsönzési idő egy hét. A zárvatartás ideje alatt a Könyv(tár)Ponton keresztül bonyolítható a társasjátékok kölcsönzése. A megrendelés az ott felkínált lehetőségek szerint történik, de átadásra és átvételre kizárólag csütörtökönként van lehetőség a következő időpontokban: 10.00–12.00 és 15.00–17.30. Részletek itt.

Forrás: vaskarika.hu

Mindezek mellett természetesen még számos lehetőséget kínál a könyvtár, szemezgess belőlük:

Online beíratkozás itt.

Városismereti applikációk itt.

Ingyenes távoktatás itt.

Trendszemle – könyvajánlók középiskolásoktól itt.

Érdekes kvízjátékok itt.

De akár filmet és zenét is kölcsönözhetsz a Somogyiból itt.

A munkaidőről és lehetőségekről bővebben:

Forrás: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb