Közélet

Operatív törzs: még mindig magas, és továbbra is emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma

Még mindig magas, és továbbra is emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma, hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos, és Kiss Róbert alezredes számolt be az elmúlt 24 óra legfontosabb járványhelyzettel kapcsolatos híreiről.

MÉG MINDIG NAGYON SOK EMBERT KEZELNEK KÓRHÁZBAN

Még mindig magas, és továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma – emelte ki Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai online tájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg 7812 embert ápolnak kórházban, állapotuk eltérő. Vannak, akiket stabil állapotban, általános belgyógyászati, pulmonológiai osztályokon ápolnak, de vannak, akiket intenzív osztályon kezelnek, 639-en pedig lélegeztetőgépen vannak. A higiénés szabályok betartásának fontosságát is hangsúlyozva hozzátette: az egészségügy működik, az elektív beavatkozásokat azért halasztották el, hogy fertőződés esetén mindenkinek biztosított legyen az ellátás. Így minden kórházban kezelnek koronavírusos betegeket, az összes helyen rendelkezésre állnak a legjobb ellátást biztosító kapacitások, köztük lélegeztetőgépek, gyógyszerek és szakemberek – mondta Müller Cecília.

Fotó: koronavirus.gov.hu

314 EMBER SZEGTE MEG A KIJÁRÁSI TILALOM SZABÁLYAIT CSÜTÖRTÖKÖN

A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok és a gyülekezés tilalmára vonatkozó előírások betartásának csütörtöki ellenőrzésekor 314 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs mai online tájékoztatóján.

Közölte, a november 4-én hatályba lépett kijárási korlátozás, majd “jogutódja”, a kijárási tilalom megszegése miatt 9165 rendőri intézkedés történt már, majd hozzátette, a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 296 emberrel szemben léptek fel a rendőrök csütörtökön, így már 10 716-ra emelkedett az emiatt elrendelt intézkedések száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb