Kikapcs

Több, mint 16 millió forint gyűlt össze a beteg gyerekek számára a Rádió 88 által indított jótékonysági akcióban

Több, mint 16 millió forint gyűlt össze a beteg gyerekek számára a Rádió 88 ötlete alapján indított jótékonysági akcióban, melyben mindkét szegedi rádió (a Rádió 1 és a Rádió 88 is) részt vesz. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének támogatásával, 68 helyi és hálózatos rádió fogott össze azért, hogy segítse azokat a gyermekeket, akik a kialakult járványhelyzet miatt egyedül töltik betegségük alatt kórházi idejüket – írja a Rádió 1 közleménye.

Az összefogással olyan szórakoztató tartalmakat és hozzá eszközöket, tableteket, internet hozzáférést és mindent adományoznak, amelyek mosolyt csalnak az arcokra, elfeledtetik a kicsikkel betegségüket, és oldják a kórházban töltött idő magányát és feszültségét.

A rádiós összefogás elsöprő erejű volt, a részt vevő rádiósok egy hét alatt túlszárnyalták a kitűzött célt – adta hírül a Rádió 1. Az így összegyűlt több, mint 16 millió forintos adományból húsz kórház vásárolhat okoseszközöket intézményük gyermek fekvőbeteg ellátásában részesülő kis ápoltjainak 68 hazai rádió példátlan összefogásának köszönhetően. Az összefogáshoz csatlakozott a Telenor csapata is, akik az ünnepi időszakra az új eszközökhöz 2 millió forint értékben mobilinternetet ajánlottak fel annak érdekében, hogy a kisbetegek korlátok nélkül kapcsolatban lehessenek szeretteikkel, barátaikkal. 

„Nem tudjuk elégszer megköszönni azt a hatalmas szeretetet, bizalmat és segítőkészséget, amelyet ez alatt az egy hét alatt a hallgatók tanúsítottak. Örülünk, hogy sikerült elérni a kitűzött célt, bízunk benne, hogy az adománynak köszönhetően még több ápolásra szoruló gyermeket sikerül okoseszközökhöz juttatni, ezzel is megkönnyítve számukra a látogatási tilalom alatti kapcsolattartást szeretteikkel, barátaikkal. Azok az eszközök, amelyekre közösen összefogva gyűjtöttünk, hamarosan rengeteg gyermek arcára csalnak mosolyt, ezzel segítve mielőbbi gyógyulásukat” – mondta Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke. “

Forrás: Rádió 1

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb