Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek és a halottak száma, új csoportos tesztelés veszi kezdetét hétfőn

Az elmúlt 24 órában országosan nőtt a koronavírussal fertőzöttek és a halottak száma. Hétfőn új csoportos tesztelés veszi kezdetét és a a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint át kellene gondolni az ünnepek előtt az idősek miatt bevezetett, vásárlási idősávot. Jön a napi összefoglaló:

REKORDOT DÖNTÖTT AZ ELHUNYTAK SZÁMA ÉS TOVÁBB NŐTTEK A MEGYEI ESETEK IS

Az elmúlt 24 órában 5525 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel 243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta pedig immár 10 462 személynél mutatták ki a fertőzést.

ÁT KELLENE GONDOLNI AZ IDŐSEK MIATT BEVEZETETT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOT

A koronavírus-járvány miatt bevezetett, az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv újragondolását javasolja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás – írta a Magyar Nemzet a szombati számában.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN ÉS SZATYMAZON FERTŐTLENÍTETTEK A KATONÁK

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái az egészségügyi intézményekben történő szolgálatteljesítés és járőr feladatok ellátása mellett folytatják a köznevelési intézmények fertőtlenítését.

SZEGEDEN IS ELSTARTOLT AZ ÉLELMISZER ELLENŐRZÉS

Szegeden is elstartolt a téli, szezonális ellenőrzés. Az akció célja, hogy a hatóság biztosítsa az ünnepeket megelőző időszakban is biztonságos élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira, majd az otthonokba – fogalmazott Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A NAPOKBAN SZEGEDRE IS BEFUT AZ ÁPOLÓK MEGEMELT BÉRE

Ezekben a napokban érkezik meg az ápolók novemberi, 20 százalékkal megemelt fizetése a bankszámlájukra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

HÉTFŐN ÚJABB CSOPORTOS TESZTELÉS VESZI KEZDETÉT AZ ORSZÁGBAN

A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódik hétfőtől az országos célzott csoportos tesztelés, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb