Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: megérkezett a Mikulás, ma leviszi a sapkád a szél Szegeden

Hajnalban valószínűleg hozzád is beosont pár finomsággal és kedves ajándékkal a Mikulás, és ez az a nap, amikor 56-ban emlékezetes meccsen verték vízilabdásaink a szovjeteket. Ma olyan szél vár majd kint, amitől a füled is kettéáll, és ma zárul Bánhidi Bence jótékonysági licitje. Tarts velünk, és ma sem hagyunk friss hírek nélkül!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Miklós, Csinszka, Denissza, Deniza, Dionízia, Gyopár, Gyopárka, Kolta, Leontina, Mike, Mikó, Mikolt, Miksa, Misa, Nikol, Nikolasz, Nikolett, Nikoletta – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent Miklós napja. Szent Miklós püspök a IV. században élt a kisázsiai Myra városában. Már a VI. században a nyugati és a keleti egyház kedvelt szentje. A pékek, gabonakereskedők, halászok, révészek, vízimolnárok, diákok, eladólányok, polgárvárosok, polgárok patrónusaként tisztelték. Szent Miklós napja a gyermekek jutalmazásának és büntetésének jeles napja. A Miklós napi ajándékozás paraszti hagyományai a szent legendájával vannak összefüggésben.
  • 355 éve született gróf Bercsényi Miklós kuruc hadvezér, II. Rákóczi Ferenc főhadparancsnoka.
  • 74. születésnapját ünnepli Szalay Miklós olimpiai bajnok labdarúgó, edző.
  • 72 éves lett Keijo “Keke” Rosberg finn autóversenyző, az 1982-es Formula–1 világbajnokság győztese. Fia, Nico Rosberg is sikeres autóversenyző lett, a 2016-os évi VB-t húzta be.
  • 64 szál gyertyát fúj ma el Peter Buck amerikai zenész, az REM gitárosa.
  • 64 éve a melbourne-i vérfürdő néven híressé vált vízilabda-mérkőzésen a magyar csapat legyőzte a szovjeteket. A vízilabda történetének leghíresebb meccse, amelyet a Szovjetunió elleni 4-0-s magyar vezetésnél néhány perccel idő előtt lefújnak, mert a medencében elszabadulnak az indulatok: A szovjet csapat egyik legjobb játékosát kezdettől Bolvári felügyelte, minden akcióját megakadályozva. Prokopov könyökkel teljes erejű víz alatti ütést mért ellenfelére, de az épp mögé érkező Zádor Ervin arcát találta el, akinek a bőre felrepedt a szeme alatt. Vére nemsokára vörösre festette a medence vizét.
  • 58 éve született Janine Turner színésznő, a Végzetes tévedés, a Cliffhanger- Függő játszma és a Miért éppen Alaszka? szereplője.
  • 46. születésnapját ünnepli Kovács Lázár séf, műsorvezető, food stylist, gasztronómiai tanácsadó.

LEVISZI A SAPIT A SZÉL A FEJEDRŐL

Az enyhe, fagymentes reggel után a délutáni órákban már 8 és 15 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden, ami mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap is, ez pedig azt jelenti, hogy a szombatihoz hasonlóan a hét utolsó napja is remek kirándulóidőt tartogat a számodra, azonban jobb, ha felkészüsz: elég komoly széllökések is tarítják majd a vasárnapi időjárást.

MA MÉG TE IS LICITÁLHATSZ BÁNHIDI BENCE MEZÉRE

Bánhidi Bence, Szeged egyik legismertebb és legtehetségesebb kézilabdázója ezúttal egy igen jó és szívmelengető ügy mellé állt. A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatának sportolója Radványi Zsigmond gyógyulását kívánja segíteni azzal, hogy licitre bocsájt egy az egész csapat által aláírt labdát és az egyik, idei évben viselt mezét. A licit ma zárul, szóval ha segíteni szeretnél, ma még megteheted!

Fotó: nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb