Közélet

Indul a guruló Big Brother: testkamerákat kaptak a szegedi MÁV-ellenőrök

Újabb 66 db testkamerát szerzett be a MÁV-Start, melyeket Szeged mellett a Keleti pályaudvarra, Komáromba, Miskolcra, Sátoraljaújhelyre, Füzesabonyba, Záhonyba és Tapolcára telepítettek. Jelenleg 174 ellenőr használja az eszközt, hamarosan további beszerzés jön. 

A MÁV-Start az MTI-nek elmondta, 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén pedig eddig 62 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. Utóbbiak közül 36 esetben történt tettlegesség, nyolc napon túl gyógyuló sérülés pedig egyszer. Az elkövetők 71 százaléka menetjegy nélkül, érvénytelen vagy átruházott jeggyel akart utazni, de az is gyakori, hogy részegekkel gyűlt meg az ellenőrök baja ittas.

2020-ban eddig a három leginkább érintett vasútvonal a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) és a Budapest-Göd-Vác-Szob (70-es) 8-8 esettel, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok (120a) vonal 6 esettel. Idén már csaknem 126 ezer órában kísérték a vonatokat biztonsági személyzettel a vasútőrök, továbbá 3500 órában együttműködési megállapodás alapján polgárőrök is. 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb