Mindenmás

Két évet is megspórolsz, ha most jelentkezel OKJ tanfolyamra!

Az iskolapadban töltött idő kevés ember számára jelent kellemes kikapcsolódást, és ezen az sem változtat, ha a távoktatásnak köszönhetően az a bizonyos pad leginkább az otthoni kanapénkkal egyenlő. Aki új szakmát szeretne elsajátítani, érdemes még 2020-ban beiratkoznia OKJ képzésre, mert mostani két félév helyett jövőre már 4-6 félévet is tanulásra kell majd fordítani az oktatási szabályok változása miatt.

Ahogy országosan, úgy Szegeden is egyre inkább felfutó és jól fizető álláshelyeket kínál az IT szektor, ám a biztos elhelyezkedéshez a nyelvismeret mellett az informatikai képzettség sem árt. A Webler Oktatóstúdió idén még két olyan képzéssel is jön, amivel előtted is hamarabb megnyílnak a szektor kapui.

MOST NAGYON NEM MINDEGY, HOGY MEDDIG VÁRSZ A KÉPZÉSSEL

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2021-től már csak iskolarendszerben lehet elvégezni az OKJ képzéseket, azaz a közoktatás keretei között 2 vagy 3 év alatt lehet ilyen szakképesítést szerezni.  Épp ezért lesz bölcs döntés, ha a halogatás helyett a cselekvés mellett teszed le a voksot: a Weblernél még idén elinduló Grafikus és Szoftverfejlesztő tanfolyamokkal mindössze 1 év alatt tudsz államilag elismert OKJ-s bizonyítványt lehet szerezni. 

MIT CSINÁL A GRAFIKUS ÉS A SZOFTVERFEJLESZTŐ?

A válasz viszonylag egyszerűnek tűnik, de  mindazon túl, hogy a grafikus grafikákat készít, ért a képszerkesztéshez, a vektoros rajzoláshoz, logók szerkesztéséhez, ismeri a tipográfiát, kiadványokat készít, nyomdai ismeretekkel rendelkezik, és látványos weboldalakat is tud tervezni. Épp ezért a Webler által hamarosan elindított Grafikus OKJ tanfolyamon résztvevők megismerkednek minden olyan programmal, amelyek segítéségével a felsorolt ismereteket megszerezhetik.

A Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam célja pedig, hogy a megfelelő akarattal rendelkezők egy új szakmát szerezzenek, és megalapozzák szakmai jövőjüket az IT szektorban. Ennek fényében a terület iránt érdeklődők a programozási nyelv alapjait sajátíthatják el, majd a nyelvek különböző felhasználási lehetőségeit is megismerik, és gyakorlati tapasztalatra is szert tesznek programozási projektek megvalósításával.

AZ ÉLET JÖVŐRE SEM ÁLL MEG
Bár 2021-ben beköszönt az OKJ-n túli élet, a Webler jövőre is egy sor új képzést indít, valamint az állam által tervezett új szakképesítések is elérhetőek lesznek az oktatóstúdió kínálatában, például egész biztosan lesz  Junior frontend fejlesztő, Junior Java backend fejlesztő, Junior rendszerüzemeltető, Junior szoftvertesztelő, Mobilalkalmazás fejlesztő, Multimédia-alkalmazásfejlesztő és Webfejlesztő képzés is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb