Mindenmás

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Szegeden

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Szegeden. Az Arany János utcából érkezett a bejelentés, a lakás fürdőszobájában egy átfolyó rendszerű vízmelegítő működött. A tűzoltók a jelzőberendezés memóriáját kiolvasva elemezték az értékeket, a benne tárolt adatok magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében két készüléket zártak ki a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

A fűtési szezon előtt az érzékelők fontosságáról egyébként Molnár Krisztina Anikó, tűzoltó főhadnagyot, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságának sajtószóvivőjét kérdeztük:

KERÍTÉSHEZ CSAPÓDOTT EGY AUTÓ SZEGEDEN

Buszmegállóba, majd kerítésbe csapódott egy személyautó kedden délelőtt Szegeden, a Szántó Kovács János utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez, az egység áramtalanította a járművet. Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. 

NAGY MÉRETŰ FA DŐLT KI MAKÓ BELTERÜLETÉN

Megdőlt egy nagy méretű fa kedden Makó belterületén, a fa törzse veszélyeztette az arra közlekedők forgalmát. A makói tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést, ennek köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon. 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb