Gasztro

Nagyon cuki szolgáltatással teszi szebbé a karácsonyt a Zöldségfutár

Ahogy az lenni szokott, ismét bebizonyosodott, hogy az élet a legjobb sztoriíró. Egy szerető és hálás családtag a telekommunikációs eszközökkel és a szegedi Zöldségfutárral közösen dobta fel a szülők napját, amiből aztán egy egész szolgáltatás nőtte ki magát. Így küzdi le a világot az, ha a szegediek összefognak!

KIK A FŐSZEREPLŐK?

Tavasz óta pörög a szegedi Zöldségfutár, ami a családi hagyományok és a válsághelyzet tökéletes találkozásából nőtte ki magát. Aligha van olyan szegedi, aki ne ismerné Magdi nénit, aki immár négy évtizede árul friss zöldségeket és gyümölcsöket a Mars téri piacon. A tavaszi kijárási korlátozások alatt találta ki fia, Páll Zoltán, hogy ideje mobilizálni a vitaminbombákat, azaz házhoz szállítani a friss árut, így sorban állás és covid mentesen vásárolhat friss zöldséget minden szegedi.

Történetünk másik hőse egy Dániában élő szegedi hölgy, aki egy kis egészséges ajándékkal szerette volna emlékeztetni a szüleit arra, mennyire fontosak neki.

HOGYAN KÜLDJ FRISS, SZEGEDI GYÜMÖLCSÖT DÁNIÁBÓL?

A válasz természetesen a Zöldségfutár! Bő másfél hete történt, hogy a hölgy felkereste a Zöldségfutár Facebook oldalát, ahol lebeszélte, hogy egy szép csomag zöldséget és gyümit szeretne a szüleihez eljuttatni. Páll Zoliékat kicsit meglepte a dolog, de az online ügyintézésnek köszönhetően tudták teljesíteni a kérést, és együtt csaltak mosolyt a gyermeküktől több ezer kilométeres távolságban élő szülők arcára.

Azóta az eset már több alkalommal is megismétlődött, sok elszármazott szegedi tudatja így a család idősebb tagjaival, hogy gondolnak rájuk: ha már a földrajzi távolság és a járványhelyzet miatt nem tudnak találkozni a szeretteikkel, legalább olyan dolgot küldenek nekik, amely igazán hasznos. 

KÜLDJ AJÁNDÉKBA TE IS VITAMINBOMBÁKAT!

Télen – ahogy az lenni szokott – déli gyümölcsből és almából van a legnagyobb pörgés, így van ez most is. Páll Zoli szerint az ilyen kéréseknek ők is szívesen tesznek eleget, mert a boldog arcokat látva nekik is napról napra átértékelődik a munkájuk: nagyon hálás a szegedieknek, ahogy mondja, fantasztikus banda vagyunk, akik mindig feltalálják magukat.

Zoliék éppen ezért úgy döntöttek a feleségével, ahol tudják, meghálálják a sok szeretetet, biztatást: hétről hétre ők is szeretetcsomagokat szállítanak ide-oda, legutóbb például az Acél utcai idősek otthonába vittek: 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb