Közélet

Napi összefoglaló: már biztos, hogy szilveszterkor kijárási tilalom lesz, az ország még nincs túl a fertőzések számának csúcspontján

Hivatalosan december 21-én döntenek a karácsonyról, viszont szilveszterkor már biztos, hogy kijárási tilalom lesz. Nem indult túl jól a nap számok terén sem, hiszen 5415 új, koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak országosan. Ezek mellett ma arról is hírt adtak, hogy szilveszterkor csak 3 óránk lesz petárdázni és tűzijátékozni és hogy január 11-ig még biztosan ingyen parkolhatunk a városban. Jó hírekkel is szolgálhatunk: haszonélvezeti jog mellett is igényelhető az otthonteremtési támogatás és új törpevidra is érkezett a Szegedi Vadasparkba.

NEM SOK JÓRA SZÁMÍTHATUNK KARÁCSONYKOR, SZILVESZTERKOR PEDIG BIZTOSAN KIJÁRÁSI TILALOM LESZ

A karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról december 21-én dönt a kormány, de ahogy Gulyás Gergely elmondta, mindenki örülne annak, ha együtt lehetnének a családok, de most a legfontosabb a vírus terjedésének lassítása. A politikus közölte szilveszterkor biztosan kijárási tilalom lesz.

ISMÉT MEGUGROTT AZ ÚJONNAN FERTŐZETTEK SZÁMA A MEGYÉNKBEN

Csongrád-Csanád megyében március óta 11 461 beteget tartanak számon, amelyből az elmúlt egy napban 339 az újonnan jegyzettek száma. Országosan az elmúlt 24 órában 5415 új esetet regisztráltak, ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

HASZONÉLVEZETI JOG MELLETT IS IGÉNYELHETŐ AZ OTTHONTEREMTÉSI TÁMOGATÁS

Ha haszonélvezeti joggal terhelt az ingatlan, akkor is lehet élni a támogatással. Ugyanakkor az alap társadalombiztosítási (tb) befizetés esetén, vagyis ha mindkét szülő csak a saját maga által fizetett tb-vel rendelkezik, nem lehet igénybe venni az otthonfelújítási támogatást – tette hozzá.

CSUPÁN HÁROM ÓRÁNK LESZ PETÁRDÁZÁSRA ÉS TŰZIJÁTÉKRA SZILVESZTERKOR

Jó hír a kiskedvenceknek, nekünk viszont nem annyira, ugyanis, ha a jelenlegi szabályokban nem történik változás, úgy néz ki, hogy idén szilveszterkor összesen három óra áll majd a rendelkezésre a pirotechnikai termékek közterületi felhasználására.

JANUÁR 11-IG MÉG BIZTOSAN INGYEN PARKOLHATUNK

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kormány döntése alapján január 11-ig meghosszabbították az ingyenes parkolást is. Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentése alapján a november 11-én hozott intézkedések január 11-ig maradnak, beleértve az ingyenes parkolást is.

NAPI CUKISÁG: ÚJ TÖRPEVIDRA ÉRKEZETT A VADASPARKBA

Megérkezett Szegedre a világ legkisebb vidrájának leendő társa, ugyanis párt kapott a vadasparkban gondozott nőstény törpevidra, más néven ázsiai kiskarmú vidra. A hím a Kanári-szigetekről érkezett.

NAPI HASZNOS: MUNKANAPI MENETREND SZERINT JÁR AZ SZKT SZOMBATON

Mivel szombat, december 12-e hivatalosan is munkanap, ezért a hétköznap megszokott menetrend szerint közlekednek az SZKT járatai Szegen is, ennek okán kérik a lakosságot, hogy ezt vegyék figyelembe utazás előtt – adta hírül a Szegedi Közlekedési Társaság a hivatalos honlapján. 

A NAP RIADALMA: FÜSTBE MENT RUDI (HELYETT A JÉGCSAP, RUDI MELLETT)

Kigyulladt Rudi, a szegediek kedvenc világító rénszarvasa – tudtuk meg a Szeged365 olvasóitól csütörtök délután fél 6 előtt. Az információt nem hivatalosan katasztrófavédelmi forrásaink is megerősítették, akik arról számoltak be, hogy az egyik elektromos csatlakozó égett és füstölt. Később kiderült: nem a rénszarvas, hanem a közvetlenül mellette lévő óriás-jégcsap füstölt, 18 óra után pár perccel már el is hárították a füstös problémát, a mi Rudink ismét hibátlanul ragyog a Dugonics téren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb