Sport

Parádésan színvonalas meccsen kapott ki a Szeged Sportolója 2020 díjas Kis Máté

Bődületes háborút vívott egymással az IBO nagyközépsúlyú bajnoki övéért a Szeged Sportolója díjas, eddig veretlen Kis Máté és az előző 5 meccsét zsinórban megnyerő, a WBO top 15-ös listáján rangsorolt Szili István a budapesti Vasas Sportcsarnokban. Bár Máté végig zseniális volt, Szili a hetedik menetben kiütéssel győzött, sajnos nála landolt a cím.

Pár állítás, amihez a meccset követően ragaszkodunk:

  • ez a mérkőzés – minden elfogultságunkat levetkőzve is – világszínvonalú volt,
  • Máté őstehetség,
  • Szili egy tehervonat,
  • Ganxsta Zolee pocsék ringspeaker (de imádjuk a zenéit).

Parázs meccsnek ígérkezett a 27 éves szegedi ex-WBO bajnok Kis Máté (a ma esti meccsel együtt 17 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) és a nagy öreg, évek óta Svájcban élő és edző Szili István (25 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen) összecsapása, de a színvonal még a Sport TV kommentátorait is meglepte, akik menetenként legalább háromszor mondták a mikrofonba a “világszínvonal” és az “ilyet még magyar meccsen nem láttunk” szóösszetételeket. A nagyközépsúlyú, 10 menetesre kiírt mérkőzés a gála co – main event-je volt.

Máté eddig minden meccsén markánsan tudott dominálni, egyben folyamatos nyomást gyakorolni, itt azonban egy hasonló dinamikával rendelkező sportolóval akasztotta össze a nem létező bajszát, az eredmény – minden túlzás nélkül – a totális háború lett. Az első három menetben Szili úgy ment előre, mint a tehervonat, roppant agresszív bunyójára Máté egy technikás, nagyon laza, de dinamikus, kontrázós játékkal válaszolt. A negyedik menetre Szili lendülete úgy tűnt, elfogy, Máté percei jöttek. A szekszárdi, de Svájcban edző ellenfél néha kicsit a “dirty boxing” irányába mozdult, a második menetben tarkó ütés, később pedig több mély találat is kiszaladt tőle. A hatodik menetig mindkét srác izzasztó pillanatokat okozott a pontozóbíráknak, gyakorlatilag lehetetlen volt megmondani, hogy a lazán, de villámgyorsan kontrázó Máté vagy az erőből, agresszióból dolgozó ellenfele vezet-e. A hatodik végén Szili egy brutális jobbhoroggal talált, Máté némi clinch után a földön kötött ki, de nagy baj ekkor még nem volt, főleg, hogy a leütést követően rögtön véget ért a menet. A hetedikre úgy tűnt, a szegedi harcos nem tudott megfelelően kitisztulni, félidőben Szili egy nagyon kemény sorozat végén bevitt jobbhoroggal küldte a padlóra kedvencünket, a bíró pedig beszüntette a meccset.

Le a kalappal mindkét ökölvívó előtt, egészen az ominózius leütésig egy brutálisan színvonalas, lélegzetelállító ki-ki meccset láthattunk, bőven benne volt a pakliban a szegedi győzelem is (ennek nagyon drukkoltunk, sőt, fogadtunk is rá…). Máté előtt 27 évesen ott a jövő, biztosak vagyunk benne, hogy kerül még öv a derekára, a mostaninál sokkal rangosabb is. Szili István pedig 38 évesen, az IBO frissen szerzett övével a derekán bebizonyította, hogy öreg róka nem vén róka.

Fotók: NeW School Promotion, Monokli.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb