Közélet

Gődény dokira és Lenkei Gáborra egyszerre csapott le Damoklész kardja a közösségi hálón

Csütörtök reggel robbant a bomba: a Facebook azonnal letiltotta a Doktor Gődény által alapított Normális élethez ragaszkodók nevű csoportot, valamint ezzel együtt a Lenkei Gábor szcientológus orvos Facebook – oldalát is egy gyorsított közösségi hálós razziában. A két vírusszkeptikus az utóbbi időben rendszeresen tagadta a médiában a veszély meglétét, maszkviselést banalizált és a járvány alapjait is támadta.

VIRTUÁLIS BUBORÉK HÍVTA ÉLETRE AZ INFLUENCER KÖRÉ ÉPÜLŐ KÖZÖSSÉGET

Ahogy az embereken úrrá lett a fásultság, nehezen viselték a kijárási korlátozásokat, és jöttek a szigorúbb biztonsági intézkedések a koronavírus – járvány miatt, úgy erősödtek meg a vírusszkeptikus hangok is. Magyarországon az ilyen vélemények legnagyobb gyűjtőhelye a Normális élethez ragaszkodók nevű közösségi médiás csoport volt, amelynek alapítója Gődény György, aki bár gyógyszerész végzettségű, Doktor Gődény néven egy Facebook – oldalt is futtat.

A CSOPORT “VÉREREZETE” VESZÉLYESNEK MINŐSÜLT, DE BELÜL SEM KÉPVISELT IGAZÁN EGYSÉGES VÉLEMÉNYT

A csoportban a vírus létét elismerték, de azt vitatták, hogy járvány lenne, hivatkozva arra a teljesen téves állításra, hogy influenza-járvány is van minden évben, annak halálozási számairól mégsem beszélnek ennyit, a mostani helyzetet csak a média fújja fel. A tagok között megoszlottak a vélemények, mert volt, aki magát a betegséget is tagadta, mások a nyájimmunitás mellett kampányoltak. A csoporttagok maszkellenesek, és elutasítják szinte az összes korlátozó intézkedést (társadalmi távolságtartás, boltokban a vásárlószám limitálása). Saját megfogalmazásukban vírus-realistáknak nevezik magukat.

Az eseményről a 24.hu mellett a napi.hu – ról tájékozódhattunk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb