Közélet

Napi összefoglaló: 6 ezer felett a napi Covid-esetszám, vége a vásárlási idősávnak

Vírusszkeptikusok kerültek rendőrkézre, egyre nő a vakcina iránti érdeklődés az országban és ma az is kiderült, hogy mikortól lesz vége a vásárlási idősávnak. Ezek mellett gy kis helyi hírrel is érkezünk: járdarekonstrukciós munkálatok végett nem lehetett parkolni a belváros egyes részein, és ismét büszkék lehetünk: a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat és a Gőry Pince Étterem összefogásának eredményeként egész héten közösen látják vendégül ebéddel a szegedi klinika COVID-osztályának dolgozóit.

NAPI OPERATÍV TÖRZS: LECSAPTAK A HATÓSÁGOK A VÍRUSSZKEPTIKUSOKRA

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik “a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”. A napi operatív törzs sajtótájékoztatón emellett szó volt még arról is, hogy egyre nő a vakcina iránti érdeklődés az országban. Részletek:

320 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉNKBEN

Jöhetnek a napi számadatok? Mutatjuk: Az elmúlt 24 órában 6197 új fertőzöttet regisztráltak. Csongrád-Csanád megyében március óta 11 781 személynél mutatták ki a vírust, ebből 320-nál az elmúlt egy napban jegyezték fel azt. Még több infó:

SZOMBATTÓL NINCS VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV A 65 ÉV FELETTIEKNEK

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját. 

A SZEGEDI VIROLÓGUST IS BETÁMADÓ GŐDÉNY GYÖRGY IS RENDŐRKÉZEN

A vírustagadó férfi az elmúlt időszakban többször is kritizálta a koronavírus ellen küzdőket és az annak terjedése érdekében hozott intézkedéseket. Emellett pedig rendszeresen állt be olyan szakértőkbe, mint például a szegedi Boldogkői Zsolt.

ZŰRZAVAR A BELVÁROSBAN: JÁRDAREKONSTRUKCIÓS MUNKÁLATOK MIATT NEM LEHETTET PARKOLNI

Járdarekonstrukciós munkálatokat végeznek a Feketesas és a Kígyó utcákban, melyeknek köszönhetően 1.) lesz szép és új járda, 2.) a maradék belvárosi parkolóhelyek egy részét is sikerült ideiglenesen megszüntetni – mindezt az ingyenes parkolás és a karácsonyi hajrá időszakában. 

ÚJABB PÉLDÁS ÖNZETLENSÉG A #KÉKEKTŐL

A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat és a Gőry Pince Étterem összefogásának eredményeként egész héten közösen látják vendégül ebéddel a szegedi klinika COVID-osztályának dolgozóit. A jelenlegi vírushelyzetben nem kell ecsetelni, micsoda munkát végeznek az emberek a kórházban, így a PICK Kézilabda Akadémia szakmai vezetője, Kárpáti Krisztián kezdeményezésére mától egész héten minden nap 10 darab Gőry-tálat juttatnak el a COVID-osztály dolgozóinak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb