Sport

A Szegedi Úszó Egylet versenyzői bravúros győzelmet arattak a felnőtt országos bajnokságon

Bravúros eredménnyel zárták a felnőtt országos bajnokságot a Haász Szegedi Úszó Egylet versenyzői: 8 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 3 bronzérmet szereztek a megmérettetésen.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldala

A felnőtt országos bajnokság zárónapján a női 200 méter gyorsúszás fináléját várta a csapat a legjobban, hiszen a Haász SZUE két reménysége is szerepelt a kaposvári döntőben. Késely Ajna és Veres Laura mögött a harmadik helyért óriási csatát vívott egymással Pádár Nikoletta és Fábián Fanni, végül utóbbi versenyző lett bronzérmes, de az előbbi, negyedik pozícióban végző tehetség csak 16 századmásodperccel maradt le klubtársától.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldala

Ebben a számban a férfiaknál is két szegedi indult, Fábián Milán és Ulrich Botond a B-döntőben szerepelt, végül remek időkkel a 10. és 12. helyen végeztek. Női 1500 méter gyorson Vas Luca és Fábián Bettina is szép eredményt ért el az 5. és 10. helyezéssel.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldala

“Jó érzés egy edzőnek, amikor az a nagy kérdés, hogy melyik tanítványa lesz érmes, a női 200 méter gyorsúszás döntőjében ezt én is átélhettem. Fábián Fanni megmutatta, hogy hosszú kihagyás után is remek állapotban van, Pádár Nikoletta pedig mindössze 14 évesen harcban volt a felnőtt ob-n az egyéni éremért, ez is óriási dolog! 1500 méteren érezhető volt a lányok fáradtsága, de ez érthető is, hiszen alig volt idén versenyünk, reggelente voltak a döntők, ráadásul a szokottnál egy nappal tovább tartott a bajnokság. Persze nagyon jó, hogy ezt átélték, hiszen jövőre az olimpia, a márciusi ob és a korosztályos világversenyek sem lesznek könnyebbek, akkor majd emlékszik a szervezetük erre a terhelésre. A férfi gyorsúszók is remekeltek, Fábián Milán élete második legjobb idejét úszta 200 méteren, Ulrich Botond pedig egyéni csúcsot ért el. Minden várakozásomat felülmúlta a szegedi csapat ob-teljesítménye, az összes tanítványom komoly dicséretet érdemel. Edzőtáborozás nélkül, egy rendkívül nehéz időszakban remekeltek. Gratulálok a tanítványaimnak, büszke vagyok rájuk – nyilatkozta a csapat vezetőedzője, Gellért Gábor.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb