Közélet

Jó hír a szomszédos megyéből: óriási beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Szegedtől alig 100 kilométerre négy, összesen 64 milliárd forint értékű beruházást jelentett be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán. A legnagyobb ezek közül a kecskeméti Mercedes-gyár bővítése, ahol Magyarországon elsőként kezdik meg a tisztán elektromos gépkocsik gyártását. Ehhez csatlakozik két indiai és egy koreai, szintén autóiparhoz kapcsolódó fejlesztés Kecskeméten, Gödöllőn és Gyöngyöshalászban.

Hétfő délelőtt a miniszter saját Facebook-oldalán élőben közvetített a kecskeméti Mercedes gyárból, ahol a beruházást bejelentették. Elsőként Christian Wolff, a gyár igazgatója beszélt, aki elmondta, hogy az autógyártásban Magyarországon egy új és izgalmas fejezet következik. Kecskeméten Magyarországon elsőként kerül sor teljesen elektromos meghajtású autók gyártására, amely EQB jelzéssel lesz majd ellátva. A modell sorozatgyártását pedig 2021 őszétől kezdik majd el. Ezt egy 100 millió eurós beruházással valósítják meg. A gyár igazgatója kiemelte, hogy az új modell a „magyar kreativitást és a német precizitást” ötvözi.

Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook oldala

MIKÖZBEN AZ EGÉSZ VILÁGON GYÁRAKAT ZÁRNAK BE, ADDIG MAGYARORSZÁGON ÚJABB BERUHÁZÁSOK JÖNNEK LÉTRE

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere megköszönte a Mercedesnek, hogy a fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően több száz új munkahelyet hoz létre, így közel ötezer ember jövője válik kiszámíthatóvá egy ilyen bizonytalan időszakban. Szijjártó Péter szintén felszólalt a bejelentés alkalmából, ahol elmondta: “A csábítás ellenére sem a könnyebb utat választottuk. Nem a munkanélküliséget, hanem a mulahelyek megtartását támogattuk. Miközben az egész világon gyárakat zárnak be, addig Magyarországon újabb beruházásokat jelentünk be.”

A Mercedes a karosszériaüzem és technológiai felkészítésére 50 milliárd forintnyi beruházást biztosít, a magyar kormány pedig további 15 milliárd forinttal támogatja a fejlesztéseket.

Mindeközben mi sem maradunk le:

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb